Reprezentantii Transgaz vin joi la Suceava sa preia magistralele executate (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Contractul de predare a investiţiilor realizate prin proiectul judeţean de utilităţi va fi semnat joi între autorităţile judeţene şi reprezentanţii Transgaz.

Anunţul a fost făcut marţi de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a arătat că este vorba despre conductele magistrale de pe traseul Frasin-Pojorâta, Păltinoasa-Rădăuţi şi cele din zona Fălticeni, urmând ca Transgaz să continue investiţiile prevăzute în proiectul de realizare a magistralei de gaze naturale până la Vatra Dornei.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Daniel Cadariu, a declarat că Guvernul a adoptat, în 21 octombrie 2009, hotărârea privind transferul la Transgaz a magistralelor de gaz realizate în cadrul proiectului “Suceava – Utilităţi şi Mediu la standarde europene”. El a spus că CJ Suceava şi Transgaz Mediaş au efectuat procedurile de predare – primire a tronsonului Frasin- Pojorâta, urmând ca joi, odată cu semnarea contractului să înceapă procedurile de predare a celorlalte magistrale executate.

Cadariu a menţionat că investiţia în vederea continuării execuţiei magistralelor de gaz pe rutele Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei şi Păltinoasa – Rădăuţi, având în total 131 de kilometri de conducte, precum şi racordurile necesare, să fie finalizată de Transgaz din fonduri proprii. „În acest an este prevăzută finanţarea investiţiei pentru traseul până la Vatra Dornei”, a spus Cadariu.

În luna iunie, Consiliul Judeţean Suceava şi-a dat acordul pentru predarea către Transgaz a conductelor magistrale de gaze naturale construite printr-un proiect judeţean în vederea continuării investiţiilor şi pentru demersuri în vederea recuperării costurilor investiţiilor ce vor fi predate.

Acţionarii Transgaz au decis, la începutul lunii septembrie, preluarea cu titlu gratuit a conductelor de transport al gaze naturale construite în judeţul Suceava prin proiectul “Utilităţi şi mediu la standarde europene “.

Prin proiectul “Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene” sunt construite centrale termice de cogenerare şi reţele de termoficare în municipiile Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuţi şi oraşele Gura Humorului şi Siret, precum şi o reţea magistrală de gaze naturale ce cuprinde 61 de localităţi din judeţ.

Pentru realizarea investiţiilor în cadrul acestui proiect, Consiliul Judeţean Suceava a obţinut un credit cu garanţii guvernamentale în valoare de 86,3 milioane de euro, finanţatorul fiind Deutsche Bank A.G. Londra cu care CJ Suceava a semnat un contract de împrumut ce prevede rambursarea creditului în 25 de ani.


Intră acum și în grupul de