Propuneri în CJ Suceava pentru reducerea accidentelor rutiere. Eliminarea căruțelor, monitorizare video, polițiști mai mulți și examinare exigentă: Dacă scoatem șoferi proști în trafic care se țin de volan ca să nu cadă din mașină vom avea ceea ce avem acum


Intră acum și în grupul de

Consilierii județeni suceveni au discutat, miercuri, în plen la dezbaterea raportului Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) din nou despre ceea ce e de făcut pentru reducerea numărului de accidente grave din județ.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, le-a transmis consilierilor județeni să se gândească la soluții pentru reducerea numărului de accidente.

„Din păcate suntem campioni în continutare. Ce putem face să diminuăm pentru că nu este în regulă?”, a întrebat Flutur care a menționat că CJ Suceava va aloca fonduri pentru dotări suplimentare pentru controale, dar și pentru investiții în siguranța circulației.

„Va trebui să facem o analiză a cauzelor principale”, a spus Flutur care a menționat că vor fi în continuare finanțate sensuri giratorii, benzi de refugiu și alte măsuri pentru reducerea accidentelor.

„Prea multe accidente și din păcate ținem noi capul de afiș în continuare”, a spus Flutur.

Președintele ATOP, consilierul județean Vasile Tofan a spus că CJ Suceava va aloca sume de bani pentru achiziția de radare și alcoolteste urmând să se stabilească și alte nevoi.

Gheorghe Flutur a mai declarat că e nevoie de prezența polițiștulor în stradă mai mult și pentru fluidizarea traficului. El a exmplificat cu traversarea orașului Gura Humorului care este un calvar și pentru turiști.

El a solicitat ca Poliția Județeană Suceava să găsească echipaje care să contribuie la fluidizarea traficului și crede că și poliția locală din localitățile județului trebuie să pună agenți de circulație care să dirijeze circulația.

„Pierzi ore bune pentru a traversa acest județ sau localități din județ”, a mai spus Flutur.

Consilierul județean Dorel Guliciuc a arătat la rândul său că prin prisma proiectelor de investiții la drumuri județene trebuie să fie găsit un pachet de soluții pentru prevenirea de accidente cum ar fi amenajarea de refugii, treceri de pietoni, sau șicane la intrarea în localități care să împiedice circulația cu viteză, soluții care să și fie puse în practică.

El a atras atenția că după modernizarea drumurilor județene pe axa Suceava-Iași lucrurile se vor complica prin prisma vitezei oricât se vor implica polițiștii cu radare.

Președintele Flutur a adăugat că va trebui să se facă o analiză privind zonele unde se produc cele mai multe accidente și să fie luate măsuri pe zona de infrastructură.

El a cerut și primăriilor să aloce bani pentru a scoate căruțele de pe drumurile din județ pentru că în situația în care acestea continuă să circule pe drumuri este un calvar.

Un alt consilier județean a solicitat să fie montate camere de luat vederi pe toate drumurile mai ales că numărul de polițiști e prea mic.

Consilierul județean Gheorghe Petrescu a apreciat că nu radarele rezolvă situația asta și nici amenzile. „Trebuie ridicată calitatea pregătirii și exigența examinării. Dacă scoatem șoferi proști în trafic care se țin de volan ca să nu cadă din mașină vom avea ceea ce avem acum”, a spus Petrescu subliniind că e nevoie și să fie poliția în stradă

Consilierul județean Radu Pentiuc consideră că important este și rolul educației, iar ISJ Suceava să aibă programe de educație rutieră.

„Copiii să fie instruiți ca în mașina lui tata și mama să ajungă să conducă preventiv”, a spus Pentiuc.

Președintele ATOP Suceava, Vasile Tofan, a arătat însă că în prezent e nevoie de acțiune și că trebuie ca poliția să trimită echipaje în teren și să aplice ferm legislația.


Intră acum și în grupul de