Municipiul Rădăuți, primul din județ care a rămas fără încălzire după ce furnizorul de gaz a sistat furnizarea. Primarul Bogdan Loghin spune că a soluționat până luni problema urmând să fie continuate negocierile


Intră acum și în grupul de

Societatea de distribuție a gazului natural pentru centrala de termoficare a municipiului Rădăuți, Nord-Gaz, a sistat, vineri, furnizarea gazului natural invocând facturi neachitate, iar în urma mai multor demersuri făcute de primarul Bogdan Loghin, aceasta a revenit asupra deciziei astfel încât până luni va livra în continuare combustibilul necesar centralei.

„Vom vedea de luni încolo ce vom putea negocia cu cei de la Nord Gaz”, a spus primarul.

El spune că și dacă va avea un „week-end alb” speră ca lucrurile să revină la normalitate.

Bogdan Loghin a explicat că în calitate de primar nu ar avea somn până când nu va găsi împreună cu furnizorul de gaz natural soluția pentru asigurarea căldurii și apei calde menajere în sistem centralizat.

„Nu poți să stai liniștit când ai această situație”, a declarat primarul.

El a adăugat că va face tot ce ține de el pentru a soluționa problema și le-a transmis rădăuțenilor că nu este o situație în regulă.

„Situația nu este roz pentru că s-au acumulat acele datorii istorice care acum bubuie, odată cu creșterea prețului gazului, odată cu toate nenorocirile”, a spus Loghin.
El a menționat că acum municipalitatea are cheltuieli mari cu gestionarea pandemiei Covid, cheltuieli cu gazul natural, cu datorii mari, că sunt eșalonări la plata restanțelor către ACET.

Bogdan Loghin a spus că în aceste condiții este mulțumit că s-au reușit și investiții în municipiu.

Primarul municipiului Rădăuți a arătat că Guvernul a alocat 1,5 milioane de lei pentru asigurarea încălzirii în municipiu și era bucuros că suplimentând cu fonduri locale ar fi putut plăti din factura restantă.

El a explicat că facturile vor fi mai mari, dar că municipalitatea plătește subvenție de 130 de lei/Gcal și că își propune creșterea la 200 de lei/Gcal a subvenției pentru a reduce impactul majorării tarifului.

„Aici a fost toată bătălia. Acum, faptul că se doresc plățile acestea în avans pentru că la urma urmei și furnizorul de gaz trebuie să facă plăți în avans nu suntem bucuroși nici unii nici alții. Dar trebuie să găsim calea de mijloc”, a spus Loghin.


Intră acum și în grupul de