DSP Suceava atenționează că tulpina Omicron a SARS-CoV-2 a fost confirmată în județ și că numărul cazurilor de infectare a crescut exponențial: Vă rugăm să luați toate măsurile necesare pentru a vă proteja, să fiți prudenți și să acționați responsabil!


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al DSP Suceava, Ioana Olivia Vlad, a transmis, luni, că în primele zile ale anului 2022 numărul de teste pozitive a crescut exponențial fiind depistate 210 cazuri în ultimele 3 zile, față de totalul de 594 din luna decembrie 2021. Dintre acestea, există suspiciuni înalte de prezență a tulpinii OMICRON și au mai fost trimise teste pentru secvențiere genetică.

Potrivit sursei citate, în contextul revenirii acasă a unui număr mare de suceveni care domiciliază sau lucrează în străinătate, era inevitabil să nu apară și în județul nostru primele cazuri de persoane confirmate infectate cu SARS-CoV-2, tulpina Omicron.

Astfel, primele cazuri confirmate au fost o mamă de 34 ani și bebelușul acesteia în vârstă de 2 luni, care au revenit în vacanță de sărbători din Marea Britanie unde mama lucrează. Aceștia au revenit în România în data de 15 decembrie, iar în data de 22 decembrie s-au internat în spital cu simptome ușoare și test PCR pozitiv. În urma testelor de secvențiere genomică s-a confirmat infectarea cu tulpina OMICRON a SARS-CoV-2. Evoluția a fost favorabilă, ambele persoane au fost externate. Mama este nevaccinată împotriva SARS-CoV-2. Din ancheta epidemiologică efectuată de DSP Suceava, contacți direcți sunt alți doi copii minori ai mamei, care au stat în carantină la domiciliu.

„Vă rugăm să luați toate măsurile necesare pentru a vă proteja, să fiți prudenți și să acționați responsabil! Depinde de fiecare dintre noi și de noi toți împreună să limităm răspândirea acestui coronavirus!”, a transmis directorul DSP Suceava.

Totodată DSP Suceava recomandă pentru siguranța fiecăruia și a celorlalți oameni:

■ PURTAȚI CORECT MASCA DE PROTECȚIE, aruncați-o după folosire într-un recipient de gunoi cu capac și spălați-vă imediat mâinile cu apă și săpun sau dezinfectați-vă cu soluții pe bază de alcool;

■ SE RECOMANDĂ purtarea măștii de protecție în orice circumstanță (de exemplu în spațiile deschise sau la domiciliu) în cazul apariției febrei, tusei sau strănutului;

■ NU ATINGEȚI ochii, gura, nasul dacă nu v-ați spălat pe mâini;

■ EVITAȚI zonele aglomerate;

■ CONSULTAȚI periodic site-urile oficiale, în vederea informării asupra evoluției prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus și vaccinarea împotriva COVID-19. Nu uitați: comportamentul preventiv individual conduce către sănătatea întregii comunități!


Intră acum și în grupul de