Simularea examenului național de Bacalaureat  începe luni cu proba scrisă la Limba și literatura română. În județul Suceava sunt înscriși în acest an școlar 5249 de elevi  în clasele a XII-a și 558 în clasele a XIII-a seral și frecvență redusă


Intră acum și în grupul de

Simularea examenului național de Bacalaureat se va desfășura în perioada 28-31 martie pentru elevii claselor a XII-a și a XIII-a seral și frecvență redusă, iar afișarea rezultatelor este prevăzută pentru data de 14 aprilie 2022.

Conform calendarului aprobat prin ordinul de ministru nr. 3054/2022, prima probă scrisă, cea la Limba și literatura română se va desfășura în data de 28 martie, pe 29 martie 2022 va avea loc proba E) c)- proba obligatorie a profilului, pe 30 martie 2022 este prevăzută Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului și specializării, iar pe 31 martie 2022: Proba E) b) – probă scrisă – Limba și literatura maternă.

Conform Ministerului Educației, probele scrise încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore pentru elevii din clasele a XII-a și a XIII-a seral și frecvență redusă din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Conform sursei citate, subiectele pentru probele scrise de la simularea examenului de bacalaureat vor fi elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor de examen pentru Bacalaureat, aprobate prin ordinul de ministru 3.237/05.02.2021.

Scopul simulării acestui examen îl reprezintă familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real & optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor liceale, precizează Ministerul Educației.

„Rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați”, menționează sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, inspectorul școlar Cezar Anuței, a declarat, miercuri, pentru NewsBucovina, că în anul școlar 2021-2022, în județ sunt înscriși 5249 de elevi în clasele a XII-a și 558 de elevi în clasele a XIII-a seral și frecvență redusă.

(LB)


Intră acum și în grupul de