Vegan Sticks, Batonul Bukovina, înghețată de ghimbir, pâine cu prune și miez de nucă, brioșe cu făină de greier sau rulouri de carne și spanac, între produsele alimentare câștigătoare ale Concursului FIA Food Fest organizat de USV


Intră acum și în grupul de

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava (USV) a organizat, sâmbătă, cea de-a III-a ediție a concursului FIA Food Fest.

Evenimentul a avut loc în corpul E al USV, sub egida Ministerului Educației (ME).

În cadrul concursului au participat 25 de echipe, alcătuite din studenți de la ciclurile de studii de licență și masterat.

Tematica concursului a fost crearea de produse alimentare inovative, având ca scop dezvoltarea competențelor studenților în materializarea unei idei într-un produs alimentar, care trebuie să respecte legislația din domeniu.

Produsele prezentate au acoperit o gamă largă: studenții au dezvoltat produse de panificație, patiserie-cofetărie, produse lactate, produse alcoolice, produse din carne.

Printre ingredientele folosite de către studenți s-au numărat: făină de cânepă, făină de greier, pulbere de cătină, fibre de citrice, făină de caju, sevă de mesteacăn, păstrăv afumat, făină de amaranth, făină de quinoa.

Juriul competiției a fost format din absolvenți ai Facultății de Inginerie Alimentară, angajați în cadrul companiilor Betty Ice, Mopan S.A, Bermas S.A, Facos S.A., Danilevici Carn-Prod S.R.L., S.C. Mărțișorul S.R.L. și Colegiului „Andronic Motrescu” Rădăuți.

Vegan Sticks

Premiul I a fost obținut de produsul „Vegan Sticks”,  un produs vegan realizat din caju, pulbere de cătină, fulgi de drojdie și sevă de mesteacăn, realizat de  studenții Alexandru Marian Fîrcal, Bianca Mihaela Drob și Andreea Ioana Popescu.

Premiul II a fost acordat pentru două produse: „Batonul Bukovina”, un baton de ciocolată cu urdă dulce, hrișcă, amarant și quinoa, creat de studenții Sabrina-Lorena Agafiței, Alexandra-Ionela Miron, Raluca-Florentina Loghin și Valentin Gabriel Ababei, și „Ginger ice cream”, înghețată de ghimbir, creată de studenții Flavius Axinte și Paul Gârbea.

Premiul III a fost adjudecat de trei produse: „Pâine cu prune și miez de nucă” – realizată de studenții  Victoria Fiodor și Cristina Gavril; „Brioșe cu făină de greier” – realizate de studenții Petruț-Mircea Șestac, Andreea Haina și Mariana Prelipcianu; „Spinach roll meat – rulouri de carne și spanac”, realizate de studenții Roxana Sibnische, Tudorița Chicaroș și Cristian Mititiuc.

De asemenea, au fost acordate patru mențiuni, după cum urmează: „Briorons”, un desert cu gem de portocale, jeleu din suc de portocale și macarons, realizat de studenții Debora-Adina Zegrea, Polina Timuș, Ionuț Preda, Andrei-Nicolae Toma și Ana Cristina Colnicianu; „Cremă de păstrăv afumat cu smântână și spirulină”, realizat de studenții Marina-Dumitrița Ciubotariu, Andrei Boldea-Chirilă, Maria-Nicoleta Mușină și Gheorghiță-Andrei Chirilă; „Purple delice”, un iaurt cu merișoare și fibre de citrice, realizat de studenții Marina Axentii, Nicu State și Florentina Țehanciuc; „Băutură aperitiv din ananas”, realizată de  studenții Klausz-Roland Balla, Vasile-Georgian Cârșmariu și Vlad Monor.


Intră acum și în grupul de