Forum turistic franco-român la Suceava. Gheorghe Flutur le-a spus francezilor că agro-pensiunile din Bucovina sunt cele mai căutate de turiștii care apreciază autenticul


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, la forumul „Întâlnirile franco – române pentru turism” că agropensiunile devin din ce în ce mai căutate de către turiști care apreciază autenticul din Bucovina și că își dorește ca Franța să devină numărul unu la numărul de turiști care să viziteze Bucovina în perioada următoare.

Ambasada Franței în România, Institutul Francez din România, Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR), Consiliul Județean Suceava, Alianța Franceză Suceava și partenerii lor au vineri, la Suceava, cea de-a 12-a ediție a Forumului „Rencontres franco-roumaines du tourisme” / „Întâlnirile franco-române pentru turism”.

În cadrul evenimentului la care au participat peste 120 de persoane din județul Suceava, dar și din alte 14 județe și din Franța, președintele Gheorghe Flutur a arătat că județul Suceava are o colaborare de succes cu regiunea Mayenne din Franța, în timp ce municipiul Suceava este înfrățit cu orașul francez Laval.

„Avem deja un parteneriat cu foarte multe obiective și mi-aș dori să intensificăm și mai mult relațiile. Să găsim niște punți de legătură și mai puternice între noi pentru ca Franța să devină numărul unu la numărul de turiști care să viziteze Bucovina în perioada următoare. Știu că interesul pentru turismul rural și ecologic crește, este din ce în ce mai mare, iar județul Suceava, Bucovina are o ofertă fantastică din acest punct de vedere”, a spus Gheorghe Flutur.

El a subliniat că județul Suceava este cunoscut la nivel național ca fiind unul dintre județele cu multe inițiative în domeniul turismului și că acum este a treia destinație turistică din România, după Litoral și Brașov, ca număr de locuri de cazare.

„S-a investit foarte mult în infrastructura turistică, în pensiuni, agro-pensiuni în special, iar cele mai multe sunt concentrate în jurul mănăstirilor, a monumentelor UNESCO. Iar aceste monumente UNESCO și aceste mănăstiri atrag ca un magnet turiștii. S-au făcut multe investiții, dar tot mai trebuie în continuare. Și este nevoie de parteneriate. Iar noi avem parteneriatele cu Biserica, cu autorități locale, asociații și ONG-uri. Cred că astea toate sunt cheia succesului pentru ceea ce vrei să faci în turism”, a declarat Flutur.

El le-a spus celor prezenți că a observat că în pandemie în Bucovina nu a scăzut numărul de turiști, iar acest lucru s-a datorat pensiunilor.

„În perioada pandemiei de Covid, turiștii au optat mai mult pentru agroturism, turismul rural, refugiindu-se în mici pensiuni, mai izolate și ascunse în natură, cu gastronomia specifică Bucovinei și cu foarte multe spații verzi, agropensiunile fiind din ce în ce mai căutate de către turiști, care apreciază autenticul din Bucovina”, a mai arătat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de