Reprezentanții județelor Suceava și Botoșani au semnat contractul pentru drumul de mare viteză Suceava-Botoșani. Flutur: Nord-estul țării a intrat în zodia investițiilor după ce s-au aprobat și finanțări pentru tronsoane ale Autostrăzii Nordului și Autostrăzii A7


Intră acum și în grupul de

Asocierea realizată între Consiliile județene Suceava și Botoșani și primăriile Suceava și Botoșani a semnat, vineri, contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru drumul de mare viteză Suceava-Botoșani.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că este o zi extrem de importantă la Suceava pentru că a semnat contractul pentru întocmirea documentației pentru Drumul expres în regim de autostradă Suceava-Botoșani.

„Este un proiect mult dorit de noi”, a spus Flutur care a amintit că asocierea administrațiilor din cele două județe a făcut acord cu Ministerul Transporturilor pentru ca procedurile să fie începute de autoritățile județene cu CJ Suceava lider de proiect.

Studiul de fezabilitate urmează să fie realizat de firma Consitrans  cu suma de 14,3 milioane de lei.

Flutur a spus că drumul care va fi construit are va avea 19,5 kilometri, o lățime de 21 de metri, cu separatoare de sens, cu zonă de siguranță, iar costul estimat este de 126 de milioane de euro.

„Avem patru poduri, o supratraversare a căii ferate, pod peste Siret, nod rutier la Aeroport și la varianta ocolitoare a municipiului Botoșani. Se discută de un nod rutier în zona Huțani pentru a face legătura cu nordul județului Botoșani spre Dorohoi și granița cu Ucraina. Nu avem intersecții cu alte drumuri și căi ferate”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a declarat că acest drum înseamnă nașterea unui pol economic în zona de nord-est a României.

„Când distanțele sunt mai ușor de parcurs între Suceava și Botoșani trebuie să ne gândim în primul rând la dezvoltarea economică. Sper ca acest drum să producă efecte pentru această parte de țară”, a spus Flutur.

Președintele CJ Botoșani, Doina Federovici, a declarat la rândul său că se parcurge cea mai importantă etapă de până acum a acestui proiect.

„Este un proiect important pentru ambele județe, un proiect care aduce normalitatea în ceea ce privește infrastructura de transport în regiunea de nord-est”, a spus Federovici care și-a exprimat încrederea că din studii va reieși că acest drum va fi proiectat în regim de autostradă.

„Îmi place să spun că acest sector de drum reprezintă pașaportul spre dezvoltare a celor două județe pentru că între cele două județe nu poate fi vorba decât de o bună colaborare și pentru o concurență frumoasă, onestă, care să genereze doar progres”, a declarat președintele CJ Botoșani.

Gheorghe Flutur a spus că nord-estul României a intrat într-o zodie bună, a investițiilor după ce săptămâna trecută s-au aprobat în Guvern indicatorii tehnico-economici pentru centura în regim de autostradă de la Gura Humorului, joi s-au aprobat în Guvern indicatorii tehnico-economici pentru Pașcani-Suceava, iar vineri a semnat contractul pentru Suceava-Botoșani.

„Avem nevoie ca de aer de această rețea de autostrăzi”, a spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de