Poteca tematica „12 Apostoli” va fi promovata la Targul de Turism al Romaniei 2011


Intră acum și în grupul de

Poteca tematică “12 Apostoli” din Parcul Naţional Călimani a fost selectată printre cele mai frumoase şapte astfel de poteci din România, informează directorul Administraţiei Parcului Naţional Călimani, ing. Basarab Bîrlădeanu, într-un comunicat de presă. Conform sursei citate, poteca tematică “12 Apostoli” va fi inclusă într-o broşură de prezentare a celor mai bune astfel de poteci din România şi va fi promovată la Târgul de Turism al României 2011, ediţia de toamnă, ce se va desfăşura în Bucureşti în perioada 03-06 noiembrie.

“Nu mai puţin de 20 de astfel de poteci s-au înscris din toate colţurile ţării, unele mai frumoase şi mai interesante ca altele. În cadrul procesului de evaluare au fost avute în vedere 14 criterii, printre care grafica panourilor, lizibilitatea şi uşurinţa de înţelegere a textului, precum şi gama de servicii ecoturistice din zonă, implicarea comunităţii locale sau promovarea potecii pe plan local”, explică ing. Bîrlădeanu în comunicat, enumerând totodată şi celalalte poteci tematice selectate, respectiv, Parcul Naţional Retezat, Parcul Naţional Buila-Vânturariţa, Parcul Naţional Defileul Jiului, Geoparcul Dinozaurilor – Ţara Haţegului, Rezervaţia Naturală Râpa Roşie (Sebeş) şi Rezervaţia Naturală Piatra Şoimilor (Băile Tuşnad).

Bogdan Papuc, de la Asociaţia de Ecoturism din România (AER), a declarat că în ultimii ani au apărut numeroase poteci tematice în ariile naturale protejate, însă de cele mai multe ori ele sunt promovate doar pe plan local sau regional. “Astfel, scopul proiectului este să realizăm o promovare unitară la nivel naţional a celor mai bune poteci şi să le transmitem potenţialilor turişti că acestea reprezintă o modalitate inedită de descoperire a valorilor unei zone protejate”, a ţinut să sublinieze Bogdan Papuc.

Aceste activităţi fac parte din cadrul proiectului „Potecile tematice: un instrument pentru natură”, finanţat de MOL România şi Fundaţia Pentru Parteneriat şi este implementat de Asociaţia de Ecoturism din România (AER) în parteneriat cu Propark – Fundaţia pentru arii protejate, în perioada aprilie-octombrie 2011. Acest proiect face parte din strategia AER de îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de interpretare din România, completată de instruiri de interpretare şi asistenţă în realizarea potecilor tematice.


Intră acum și în grupul de