Comuna Arbore se alatura localitatilor sucevene care beneficiaza de statii de epurare a apelor uzate (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Comuna Arbore se mândreşte, începând de miercuri, cu noua investiţie din localitate care a fost pusă în funcţiune în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Este vorba despre o staţie de epurare a apelor uzate, ultramodernă.

Astfel, localitatea intră în rândul numeroaselor comune sucevene care beneficiază la ora actuală de astfel de instalaţii. Proiectul de realizare a staţiei se ridică la valoarea de 33 de miliarde de lei vechi, banii provenind de la Guvernul României prin Ordonanţa 7, iar pe lângă instalaţia de epurare a fost realizată şi o reţea de canalizare ce se întinde pe distanţa de 9,1 km.

Şeful administraţiei locale din Arbore, Ionel Hrincescu, s-a arătat deosebit de mândru de noua investiţie declarând ziariştilor că staţia de epurare poate face faţă la 2000 de consumatori, fiind una de ultimă generaţie ce lucrează în trei trepte, mecanic, chimic şi biologic, fiind foarte eficientă şi uşor de întreţinut, 60 de gospodării din comuă racordându-se deja la sistem.

Panglica inaugurală a fost tăiată chiar de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care s-a declarat mulţumit de modul în care s-au cheltuit banii. „Acest proces de investire în infrastructura de apă şi canalizare continuă în judeţul nostru chiar dacă este un an de criză, iar pentru comuna Arbore urmează un program privind aducţiunea de apă, alături de localităţile Cajvana, Milişăuţi şi Iaslovăţ.

Staţiile de epurare sunt investiţii foarte bine venite pentru că din păcate la foarte multe gospodării fosele septice nu sunt bine izolate şi există oricând pericolul infestării apei freatice ceea ce reprezintă un atentat la sănătatea locuitorilor din zonă”, a ţinut să sublinieze Gheorghe Flutur.

Prezent în localitatea suceveană, şeful executivului judeţean a verificat şi lucrările făcute în comună la Şcoala cu clasele I-VIII „Luca Arbure”. Aici este vorba despre extinderea unui corp de clădire a unităţii de învăţământ care adăposteşte aproape 260 de elevi, realizându-se astfel încă trei săli de clasă, o sală de festivităţi, o cancelarie, spaţii sanitare moderne în toată şcoala şi introducerea unei centrale termice, costurile totale ridicându-se la valoarea de 960.000 de lei, bani proveniţi de la Ministerul Educaţiei, la care s-au alăturat 180.000 de lei din bugetul Consiliului Judeţean Suceava.


Intră acum și în grupul de