Bugetul municipiului Câmpulung Moldovenesc pentru 2012 prevede cofinanţări pentru proiectele europene de dezvoltare


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local al municipiului Câmpulung Moldovenesc a adoptat, vineri, în unanimitate, de consilierii locali, bugetul pe anul 2012, în forma prezentată de primar si după două ore de dezbateri în cadrul cărora consilierii liberali au cerut mai multe lămuriri şi au făcut diverse propuneri de amendamente.

În urma discuţiilor, care au fost aprinse, dar la obiect, dar şi a lămuririlor aduse de primar şi şeful Serviciului venituri şi cheltuieli din cadrul Primăriei, bugetul local a fost aprobat în unanimitate de toţi consilierii prezenţi la şedinţă, de la care au lipsit cei doi consilieri PSD.

Potrivit bugetului adoptat, municipalitatea câmpulungeană porneşte în anul 2012 cu o datorie de doar 1.785 de lei pentru o factură aparţinând unei firme radiate din Registrul Comerţului, factură ce se va prescrie în acest an.

Primarul municipiului, Constantin Gabriel Şerban a declarat că efortul depus de executivul local în anul 2011 a fost foarte mare în condiţiile în care din 2008 se venea cu o datorie de 7 milioane lei şi cu “balastul” anual de circa 1,5 milioane de euro constând în rate şi dobânzi la proiectul iniţiat în anul 2004, “Suceava-utilităţi şi mediu”.

„Gura de oxigen a fost dată de efortul făcut de actualul guvern în urma demersului comun cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, în urma căruia am fost susţinuţi financiar pentru plăţile aferente anului 2011 la ratele şi dobânzile programului judeţean de utilităţi”, a mai spus primarul.

Potrivit bugetului pentru anul 2012, municipiul Câmpulung Moldovenesc va trebui să achite în acest an, în două tranşe în sumă de 1.651.942 lei la termenul scadent 26.03.2012 şi în sumă de 1.617.308 lei la termenul scadent 26.09.2012.
Primarul a mai declarat că anul 2012 este anul ce trebuie să ducă la concretizarea eforturilor făcute până acum.

Gabriel Constantin Şerban a subliniat că prin buget a fost necesară asigurarea cofinanţărilor la proiectele importante începute în cursul anului trecut, cum este pârtia de schi sau reabilitarea străzilor prin Programul Operaţional Regional, dar şi de susţinere a proiectelor derulate prin Administraţia Fondului de Mediu de amenajare de parcuri şi spatii verzi, “Casa Verde”- Colegiul Silvic Bucovina, asigurarea utilităţilor la blocurile ANL -canalizare, energie electrica, alimentare cu gaze naturale.

Totodată, prin buget s-a avut în vedere asigurarea finanţării pentru investiţii în cele două domenii importante ale comunităţii locale:sănătate şi învăţământ.

Astfel, s-au alocat sume pentru realizarea unor lucrări de investiţii în ce priveşte asigurarea confortului termic în şcolile şi liceele din localitate precum şi lucrări de completare şi îmbunătăţire a funcţionalităţii spitalului, prin construirea unui lift, dar şi asigurarea cofinanţării unor proiecte pentru dotări la cele două spitale din municipiu.

„Bugetul este echilibrat şi acoperă în mare măsură nevoile de funcţionare a serviciilor dar şi de susţinere a proiectelor locale de investiţii”, a mai spus primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de