Flutur a anuntat prioritatea viitorului sau mandat de presedinte al CJ Suceava: atragerea de investitori (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, sâmbătă, în cadrul Şcolii Naţionale de Management Politic organizată de OT PDL Suceava că în viitorul mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava îşi propune să atragă investitori în judeţ care să creeze locuri de muncă.

„Trebuie să intrăm într-o nouă etapă”, a spus Gheorghe Flutur tinerilor democrat-liberali arătând că dacă în actualul mandat a fost pus accentul pe dezvoltarea infrastructurii, în perioada următoare este nevoie de atragere de investiţii.

El a declarat că până acum au fost făcute investiţii importante în crearea de condiţii pentru investiţii serioase în judeţ, iar următoarea bătălie a administraţiei judeţene, dar şi locale din Suceava, este aducerea de investitori.

Flutur consideră că investiţiile în infrastructură trebuie să devină profitabile, iar profitul poate fi creat doar de noi firme care fac investiţii în producţie şi creează noi locuri de muncă.

Preşedintele PDL Suceava le-a spus tinerilor democrat liberali că în urmă cu patru ani a câştigat preşedinţia CJ Suceava cu o ofertă curajoasă legată de modernizarea judeţului, iar Cartea Albă a guvernării PDL Suceava la 1185 de zile de mandat arată că se contabilizează în judeţ proiecte de peste un miliard de euro, ceea ce reprezintă cam un milion de euro pe zi atraşi în judeţ.

„Bineînţeles că opoziţia acuză şi întreabă unde sunt banii şi ce am făcut cu ei”, a spus Flutur care a arătat că fondurile au fost îndreptate spre proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere, judeţul având grad scăzut de accesibilitate în special în zona de munte. El a remarcat că foarte mulţi bani au fost investiţi şi în infrastructura de regularizare a unor cursuri de apă, mai ales după ce judeţul a suferit în 2008 şi 2010 în urma inundaţiilor.

Totodată, el a subliniat importanţa dezvoltării Aeroportului Suceava, în special pentru a fi folosit de avioane cargo pentru produsele rezultate din prelucrarea cărnii şi laptelui, amintind că Suceava este judeţul cu cea mai mare producţie din ţară de cartofi, lapte şi carne de vită.

El a mai spus că investiţii importante s-au făcut în dezvoltarea reţelei de învăţământ, în reţeaua de sănătate, dar şi în parcuri de agrement.

„Le mulţumesc primarilor că au ştiut să facă proiecte”, a spus Flutur care a menţionat că în ultimii patru ani numeroase comune au implementat proiecte mari privind lucrări de infrastructură rutieră şi de utilităţi.

În ceea ce priveşte turismul, promovarea Bucovinei şi-a atins scopul, iar Suceava a devenit cea dea doua destinaţie turistică din ţară, a mai spus preşedintele CJ Suceava care a subliniat că jurnaliştii în turism din lume au apreciat că brandul României „Grădina din Carpaţi” este chiar Bucovina.

Flutur a arătat că pe lângă proiectele deja promovate, Crăciun în Bucovina, Paştele în Bucovina, Hora Bucovinei sau Pelerin în Bucovina, urmează să fie promovat şi turismul de nişă, cum e cel din proiectul Drumul Lemnului din zona Câmpulung Moldovenesc care prezintă turiştilor povestea lemnului, de la sămânţă la lemnul de rezonanţă folosit pentru construcţia viorilor.

El a mai spus că adversarii politici nu pot nega realitatea, dar că încearcă acum să arate că ceea ce s-a făcut s-a făcut prost, ori că au existat interese.

Flutur a exemplificat cu Spitalul Judeţean Suceava unde s-au făcut investiţii uriaşe şi arată ca o clinică din vestul Europei, dar că opoziţia încearcă să inducă ideea că ceea ce s-a făcut a fost pentru o eventuală privatizare a unităţii spitaliceşti, sau a unor secţii din spital.

„Vulpea spune, când nu ajunge la struguri, că sunt acri”, a comentat preşedintele CJ Suceava acuzele opoziţiei.


Intră acum și în grupul de