Autoritatile judetene lucreaza la un nou produs turistic. Vezi aici despre ce produs e vorba! (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Autorităţile sucevene au anuntat ca lucrează la un nou produs turistic pe care doresc să îl denumească „Nordul Voievodal” și care include promovarea municipiului Fălticeni şi a zonei limitrofe a acestuia, atât în ceea ce priveşte vestigiile din prima capitală a Moldovei, Baia, cât şi prin punerea în valoare a unor monumente istorice din zonă.

Noul produs ar urma să fie definitivat in scurt timp și lnsat ca atare pe piața turistică din România.

Directorul de cabinet al prefectului de Suceava, Ovidiu Donţu, iniţiatorul Târgului de Turism al Bucovinei, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că autorităţile sucevene lansează un nou produs turistic, „Nordul Voievodal” care are menirea să atragă atenţia că la Baia a fost prima capitală a Moldovei, dar că şi mănăstirile Probota, Râşca sau Slatina sunt repere istorice culturale, iar la Mălini este Casa memorială Nicolae Labiş.

El a arătat că acest concept turistic își dorește să pună în valoare un spaţiu de sacralitate intraconfesională creştin ortodox de rit nou şi vechi, catolic, iudaic protestant, unde şi-au pus amprenta Mihai Eminescu, Ion Crengă, Mihail Sadoveanu, Artur Gorovei, Matei Millo, Găneştii, Lovineştii, Cazabanii, dar şi Aurel Băieşu, Nicolae Labiş, Grigore Vasiliu Birlic, Eliot Sorel, acad. Mihai Băcescu, acad. Constantin Ciopraga sau maestrul Ion Irimescu.

„Într-un spaţiu nu foarte larg, vizitatorul poate fi copleşit de cultura acestei zone, de încărcătura istorică, de peisajele inedite, mai ales că este una dintre puţinele zone din România unde se conservă intacte sate compacte ca Râşca, Bogdăneşti sau Slătioara”, a explicat Ovidiu Donţu.

El a menţionat că printre monumentele istorice din această zonă se află în Baia Biserica Catolică din 1410, Biserica „Sf. Gheorghe” Albă din sec. XV, Biserioca „Adormirea Maicii Domnului” din 1530, Mănăstirea Râşca din 1542, Mănăstirea Slatina construită între 1533-1564, Mănăstirea Probota, monument UNESCO construită în 1530, Biserica „Cuvioasa Paraschiva” din Dolheşti, construită înainte de 1481, sau mănăstirea Slătioara, sediul Mitropoliei ortodoxe de rit vechi, dar şi muzeele Galeria Oamenilor de Seamă, Muzeul Apelor „Mihai Băcescu”, Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, Casa Memorială „Mihail Sadovenu”, toate din Fălticeni sau Casa Memorială „Nicolae Labiş” din Mălini.


Intră acum și în grupul de