DJ Pojorata-Izvoarele Sucevei va fi modernizat prin POC Romania-Ucraina-Republica Moldova cu 1,58 milioane de euro (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a anunţat marţi semnarea contractului de execuţie a drumului DJ 175 Pojorâta-Izvoarele Sucevei, pe porţiunea Moldova Suliţa-Izvoarele Sucevei. Preşedintele CJ Suceava a precizat într-o conferinţă de presă că se finalizează astfel o etapă anevoioasă de modernizare a întregului traseu de la Pojorâta până la frontiera cu Ucraina. Nechifor a menţionat că din fonduri proprii, în lunile iulie şi august, a fost modernizată porţiunea de drum Breaza-Moldova Suliţa şi a subliniat că proiectul care se derulează în prezent va fi finalizat până în octombrie 2013.

Drumul judeţean Pojorâta-Izvoarele Sucevei ce face legătura cu punctul de trecere a frontierei cu Ucraina de la Izvoarele Sucevei va fi modernizat prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina Republica Moldova. Preşedintele CJ Suceava a spus că lucrările vor fi efectuate de asocierea între firmele Transporturi Auto Botoşani şi Contrascom Rădăuţi, valoarea cu care această asociere a câştigat licitaţia fiind de 1,58 milioane de euro, faţă de 2,6 milioane de euro suma prevăzută în studiul de prefezabilitate.

Nechifor a mai spus că va solicita autorităţilor din regiunea Cernăuţi să facă demersuri la MAE ucrainean pentru deschiderea punctului de frontieră de la Izvoarele Sucevei traficului de pasageri. El a mai declarat că MAE român a transmis CJ Suceava o adresă în care îşi exprimă disponilibilitatea de a semna cu MAE ucrainean un acord privind micul trafic de frontieră între cele două ţări, ceea ce ar permite locuitorilor din zona de frontieră din cele două ţări să poată trece mai uşor dintr-o ţară în alta.

Nechifor a mai spus că pe viitoarele aplicaţii POC România-Ucraina-Republica Moldova, CJ suceava va depune proiecte pentru reabilitarea drumurilor judeţene din proximitatea frontierei, exemplificând cu drumul Straja-Brodina-Ulma.

Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007 – 2013, în valoare de 137 de milioane de euro, a fost lansat în luna aprilie 2009, iar Secretariatul Tehnic Comun, care este asigurat de Birourile Regionale pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava pentru relaţia cu Ucraina şi Iaşi pentru relaţia cu Republica Moldova, gestionează implementarea acestui program în cele trei state partenere.

Programul Operaţional Comun are ca zone eligibile judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi şi Tulcea, regiunile Odessa şi Cernăuţi din Ucraina şi întreg teritoriul Republicii Moldova. Scopul acestui program este de a îmbunătăţi situaţia economică, socială şi cea a mediului înconjurător în aria programului, în contextul unor graniţe sigure, prin intensificarea contactelor dintre partenerii de pe fiecare parte a graniţei


Intră acum și în grupul de