Broderia de acoperamint a Mariei de Mangop va fi restaurata la Putna


Intră acum și în grupul de

El a apreciat ca nu este normal ca aceste broderii sa fie restaurate in alta parte si ca din acest motiv a fost de acord cu infiintarea unui laborator specializat la aceasta manastire. Razvan Teodorescu a precizat ca in realizarea acestui laborator, un rol important in vor avea Consiliul Judetean Suceava si Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, MCC urmind sa ofere consultanta.

El a precizat ca impreuna cu specialistii a identificat un spatiu in care sa fie infiintat acest laborator, iar pina atunci, acoperamintul Mariei de Mangop va fi restaurat in actualul laborator autorizat al manastirii.

Ministrul Culturii a dispus si infiintarea unei comisii, formata din specialisti din Bucuresti, Iasi si Suceava, care sa stabilesca modul in care se va restaura acoperamintul Mariei de Mangop.

Acoperamintul Mariei de Mangop a fost finalizat in anul 1478, la un an de la moartea sotiei domnitorului Stefan cel Mare si urma sa fie expus intr-o expozitie organizata la Vatican, iar in locul acestei broderii va fi prezentata in cadrul expozitiei de la Vatican o alta broderie, de la Putna, datind din aceeasi perioada.


Intră acum și în grupul de