Vezi aici cum a decurs “Scoala de vara a patrulelor scolare” desfasurata la Suceava


Intră acum și în grupul de

Scoala de vara1Asociaţia „ALECS GROUP” Suceava, asociaţie ce are ca scop prevenirea, evaluarea, consilierea şi educaţia rutieră, în parteneriat cu Serviciul Rutier Suceava, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Palatul Copiilor Suceava şi Şcoala Filafelfia Suceava, a organizat în perioada 2– 6 septembrie 2013, în cadrul campaniei „Alege Viaţa”, o Şcoală de Vară a patrulelor şcolare.

Potrivit președintelui Asociației, Constantin Alecsa, scopul Şcolii de Vară a fost de a-i învăţa pe tinerii de vârstă şcolară legislaţia rutieră cu privire la pericolele din trafic, de conştientizare a opiniei publice asupra vulnerabilităţii şi comportamentului în trafic al tinerilor, şi, implicit, de scădere a numărului de accidente rutiere având ca victime copiii.

Şcoala de Vară s-a desfăşurat după un program bine stabilit cu diferite activităţi unde copii au avut foarte multe de învăţat. La deschiderea Şcolii de Vară au participat reprezentanţi ai Serviciului Rutier Suceava, Palatului Copiilor, Şcolii Filadelfia, dar și părinţi. După ce copiii s-au întâlnit şi au făcut cunoştinţă, poliţiştii rutieri le-au explicat însemnătatea respectării regulilor de circulaţie pe drumurile publice, rolul indicatoarelor şi a semnalizării rutiere, le-au dat exemple de accidente rutiere care au avut ca victime copiii. Pe parcursul Şcolii de Vară, în fiecare zi, celor mici li s-a explicat semnificația indicatoarelor rutiere, rolul patrulelor şcolare, modul de deplasare la şcoală şi de la şcoală spre casă, deplasarea cu bicicletele pe drumurile publice ș.a.

Cursanţii Şcolii de Vară s-au deplasat pe diferite trasee unde au surprins cu aparatele foto situaţii de nerespectare a regulilor de circulaţie de către foarte multe persoane, atât pietoni, cât şi conducători auto. Tot în cadrul programului Şcolii de Vară, voluntari de la Crucea Roşie Română – filiala Suceava au făcut demonstraţii de acordare a primului ajutor în caz de accident rutier, în cazul persoanelor arse sau în cazul plăgilor şi fracturilor.

“În penultima zi am vizitat Aeroportul << Ştefan cel Mare >> Suceava unde directorul general, Măriuţa Ioan, ne-a prezentat avionul de la intrare. Am trecut apoi pe la manşă, am făcut fotografii după care am intrat pe pista aeroportului şi am asistat la decolarea avionului cu paraşutişti şi lansarea acestora, a planoarelor, precum şi a avioanelor uşoare de la Fly Club Bucovina Suceava.

În ultima zi, sportivi de la un club de arte marţiale ne-au prezentat diferite procedee de autoapărare, iar cursanţii i-au răsplătit cu aplauze. Am vizionat materialele realizate pe parcursul Şcolii de Vară, au primit diplome, atât elevii, cât şi voluntarii care ne-au ajutat pe parcursul celor cinci  zile, am mâncat fiecare câte o felie de tort, am făcut fotografia de grup şi cu regretul că s-a sfârşit, am plecat fiecare la casa lui pentru a ne pregăti de un nou an şcolar cu promisiunea că anul viitor ne vom reîntâlni cu toţii într-o nouă Şcoală de Vară”, a spus Constantin Alecsa.

Acesta le mulțumeste persoanelor care s-au implicat neconditionat in acest proiect și a menţionat că Şcoala de Vară a fost gratuită, iar cheltuielile au fost suportate de către Asociaţia „ALECS GROUP” Suceava şi ceilalţi colaboratori.


Intră acum și în grupul de