Specialistii suceveni de mediu sustin prioritar alinierea la normele comunitare


Intră acum și în grupul de

Ziua Mondiala a Mediului se desfasoara in acest an sub sloganul „Atentie! Marile si oceanele, Vii sau Moarte?” stabilit de Programul Natiunilor Unite pentru Mediul Inconjurator.

In cadrul acestui simpozion la care au participat reprezentanti ai autoritatilor judetene care gestioneaza factorii de mediu , respectiv Agentia de Protectie a Mediului, Sistemul de Gospodarire a Apelor, Comisariatul Regional de Mediu, Directia Silvica, precum si reprezentanti ai Universitatii sucevene, ai scolilor care s-au remarcat prin actiuni ecologice si ai organizatiilor neguvernamentale care desfasoara activitati de protectia mediului s-au prezentat , printre altele, aspecte privind evaluarea costurilor implementarii aquis-ului comunitar in judetul Suceava, stadiul implementarii legislatiei in acest domeniu si problemele cu care se confrunta specialistii in realizarea acestui obiectiv, dar si modele de parteneriate publice -private in desfasurarea unor actiuni de protectia mediului.

Directorul executiv adjunct al Agentiei pentru Protectia Mediului Suceava, Constantin Burciu a apreciat ca , in ultimii ani , s-a inregistrat o crestere cantitativa a deseurilor reciclabile colectate de pe raza judetului Suceava acest lucru putind fi explicat si printr-o mai mare preocupare a agentilor economici specializati in domeniul colectarii si depozitarii deseurilor .

El a spus ca dat ca exemplu programul care se deruleaza in judetul Suceava din anul 2002, „Sa reciclam hirtia” aratind ca fata de anul 2002 cind au fost colectate 5 059 de tone de deseuri de hirtie, in primele 4 luni ale lui 2004, s-au adunat 4 600 de tone. Burciu a spus ca in 2002 au fost colectate 162 de tone de anvelope uzate si 46,2 tone de uleiuri uzate, iar in primele 4 luni din 2004, cantitatile colectate au fost de 110 si respectiv, 26,6 tone.

Burciu a mai spus ca la nivelul judetului a fost adoptat un plan judetean de gestiune a deseurilor care prevede, printre altele, infiintarea la Suceava si Cimpulung Moldovenesc a doua depozite de deseuri care vor deservi cite 300 000 de locuitori, inclusiv din mediul rural.


Intră acum și în grupul de