Ei sigur vara asta nu dorm!


Intră acum și în grupul de

Deși poate părea cam devreme, ”coacerea” listelor cu candidații pentru alegerile parlamentare din toamna acestui an este în plină desfășurare și foarte multe orgolii, și nu numai, sunt deja puse în mișcare la mai toate partidele politice.

Azi discutăm despre PNL.

Echipa lui Flutur și-a  făcut treaba la alegerile locale și a reușit să obțină, cel puțin pentru Consiliul Județean undeva la 140.000 de voturi. Un scor care situează echipa de la Suceava în topul celor mai bune organizații la nivel național.

De la acest lucru se pleacă mai departe în stabilirea listelor pentru Senat și Camera Deputaților.

La modul cum știe să facă politică Gheorghe Flutur și cum a început deja să ”răscolească” județul este de așteptat ca PNL să fie câștigătorul acestor alegeri parlamentare. Problema va fi cu cât va câștiga PNL și cât va reuși să ”scoată” PSD.

Ținând cont de disponibilitatea la efort a echipei PNL, liberalii pleacă în calculele lor de la un scor ce speră că le va permite să obțină minim 6 deputați și cel puțin 2 senatori.

În aceste condiții, lucrurile stau pentru Senat astfel. Surse demne de înceredere de la vârful PNL ne-au spus că pe prima poziție la Senat se va afla Daniel Cadariu, nimeni altul decât fostul vicepreședinte al CJ Suceava sub mandatul uninominal a lui Gheorghe Flutur (2008-2012).

cadariu 2
Dan Cadariu

Actualmente consilier județean, Dan Cadariu este dorința lui Gheorghe Flutur pentru prima poziție la Senat. Punct.

Pentru cea de a doua poziție, eligibilă de altfel, numele vehiculate sunt ale lui Orest Onofrei (fost prefect și parlamentar PNL) și Steliana Miron (sexy-senatoarea PP-DD, așa cum a denumit-o presa centrala, actualmente PNL). Și Onofrei și Miron au proprii susținători în partid, și, deși poate părea disproporționată lupta politică între cei doi, sexy-senatoarea și-a adunat suficiente voturi și like-uri, până acum, pentru a  putea deveni un adversar redutabil în partid. Se va vedea câte șanse are, în scurtă vreme.

La Camera Deputaților, lucrurile sunt ”bătute în cuie” doar pentru primele două poziții unde sigur vor fi deputațiii Ioan Balan și Dumitru Pardău.

De aici încolo pot apărea surprizele.

În momentul de față, este foarte posibil ca actualul deputat Sanda Maria Ardeleanu să ocupe poziția a 3-a. Doamna Ardeleanu a fost aproape de echipă în toate campaniile și reprezintă una dintre figurile pozitive ale Parlamentului prin toată activitatea de până acum. Dna Ardeleanu este la al doilea mandat consecutiv.

Un alt parlamentar care speră la o poziție în primii 6 este și Radu Surugiu.

Steliana Miron
Vasilica Steliana Miron

 

Surprizele însă de aici încolo ar putea apărea în sensul că, dacă sursele noastre se vor confirma, un loc eligibil urmează să fie ocupat de patronul televiziunii regionale BUCOVINA TV din Suceava, Bogdan Gheorghiu.

Lista continuă cu Vasile Tofan, fostul primar de la Fălticeni, Cătălina Culipei-presedintele organizației județene de femei a PNL și este închisă de omul de afaceri rădăuțean, Dumitru Mihalescul, cel care a mai incercat și cu alte ocazii, însă fără prea mare succes, să devină parlamentar.

Acestea sunt numele care până acum sunt vehiculate. Locurile exacte pe lista încă nu le poate spune nimeni cu exactitate, poate chiar nici Gheorghe Flutur. Mai rămâne de trecut testul conducerii centrale. Iar acolo lucrurile pot căpăta o oarecare nuanță.

Cert este că PNL se pregătește la Suceava să câștige cel puțin 6 deputați și 2 senatori. Iar Gheorghe Flutur nu concepe nimic în minus.

La cum îl știu nu este exclus ca misiunea organizației să nu fie chiar mai îndrăzneață.

Mihai Chira

PS: despre lista PSD vom vorbi in următorul material.


Intră acum și în grupul de