Organizare de excepție a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală de la Suceava


Intră acum și în grupul de

În perioada 7- 9 aprilie 2015, Suceava a fost gazda Olimpiadei de Interpretare Instrumentală pentru clasele III-VIII, ocazie cu care patru elevi ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava au obţinut premiul I.

olimpiada nationala muzica liceul de arte (1)

Preşedintele executiv al Olimpiadei, inspectorul şcolar pe domeniul Arte, Loredana Mihaela Ceică, a declarat că începând cu data de 6 aprilie 2015, la Suceava, au sosit loturile celor 40 de judeţe care au beneficiat de masă şi cazare la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava și la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava.

Ceică a mai spus că festivitatea de deschidere a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală pentru clasele III-VIII, a fost găzduită de Colegiul de Artă „Ciprian  Porumbescu” Suceava, în Aula colegiului fiind prezenţi inspectorul general al IŞJ, prof. Gheorghe Lazăr, inspectorul general adjunct prof. Gabriela Scutaru, inspectorii şcolari prof. Mariana Drumea, prof. Tatiana Vîntur, prof. Puiu Ioan Dumitru, directorul Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” prof. Alexandra Bejinaru şi directorul adjunct al colegiului prof. Florin Ungureanu.

olimpiada nationala muzica liceul de arte (2)

Juriul Naţional, având drept preşedinte onorific pe domnul prof. univ. dr. Doru Albu, de la Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi, a fost format din oameni de valoare pentru interpretarea instrumentală la nivel naţional, profesori universitari, inspectori de muzică, profesori cu rezultate deosebite.

„Misiunea juriului a fost foarte dificilă deoarece cei 151 de participanţi au fost cei care au obţinut la olimpiadele zonale 100 de puncte, elevi foarte talentaţi cu multe ore de studiu în spate pentru desăvârşirea interpretării lor instrumentale”, a menționat Loredana Mihaela Ceică.

olimpiada nationala muzica liceul de arte (3)

Aceasta a mai arătat că festivitatea de premiere de pe 8 aprilie a debutat cu aprecierile inspectorului general adjunct, prof. Gabriela Scutaru, care a lăudat efortul depus de elevi prin orele de studiu, de profesori prin răbdare şi de părinţi prin susţinerea financiară şi morală.

De asemenea, la Gala Laureaţilor au evoluat elevi din toată țara, care au interpretat diverse piese din repertoriul internațional al muzicii.

scutaru olimpiada nationala muzica liceul de arte (4)

Inspectorul şcolar pe domeniul Arte a mai declarat că s-au acordat un număr de 28 de premii I, 27 premii II, 27 premii III, 15 menţiuni, premiile fiind împărţite egal pentru subcomisia pian, vioară, corzi grave, suflători lemne, suflători alamă şi percuţie.

„Elevii premianţi au fost răsplătiţi cu diplome de participare, de excelenţă,  plachete, cărţi de specialitate, obiecte tradiţionale – ouă încondeiate  şi vase de Marginea. Elevii au beneficiat de activităţi de timp liber pe perioada concursului având posibilitatea de a vizita Muzeul Ştiinţele Naturii Suceava, Muzeul Etnografic Hanul Domnesc, Casa Memorială „Simion Florea Marian”, Muzeul Satului Bucovinean, Cetatea de Scaun a Sucevei, Mănăstirea Dragomirna, Casa Memorială „Ciprian Porumbescu” Stupca, Muzeul de Artă “Ion Irimescu” Fălticeni”, a spus prof. Loredana Ceică.

În urma rezultatelor, patru elevi ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”  Suceava au obținut premiul I, demonstrând astfel buna pregătire și talentul lor.

„Cei patru elevi ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”  Suceava  fac dovada că interpretarea instrumentală are profesori de valoare la Suceava: Premiul I -elevul Duciuc Samuel, clasa a VII a- chitară, profesor îndrumător Zugrav Ilie, Premiul I – elevul Moisii Ioan Eusebiu, clasa a VIII a oboi, profesor îndrumător Bolnavu Vasile, profesor corepetitor Moroşanu Adrian, Premiul I – elevul Roba Vlăduţ  clasa a VIII a clarinet, profesor îndrumător Baicu Ciprian, profesor corepetitor Ciubotaru Ionuţ, Premiul I – elevul Atomei Rareş Mihail clasa a VIII a trompetă, profesor îndrumător Sumanariu Florin, profesor corepetitor Lungu Cristi.

olimpiada nationala muzica liceul de arte (5)

Judeţul Suceava demonstrează încă o dată că este un partener performant în sistemul naţional de învăţământ, o gazdă primitoare şi serioasă în organizarea concursurilor naţionale”, a menționat preşedintele executiv al Olimpiadei, inspectorul şcolar pe domeniul Arte, Loredana Mihaela Ceică.

 


Intră acum și în grupul de