Muzeul Bucovinei desfășoară, în luna aprilie, proiectul educațional „Să desenăm patrimoniul”


Intră acum și în grupul de

Muzeul Bucovinei – Serviciul Cetatea de Scaun şi Biroul Educaţie, Marketing şi Comunicare desfășoară, pe parcursul lunii aprilie a acestui an, activităţile proiectului educațional „Să desenăm patrimoniul”.

Iuliana Roşca, şef birou Educaţie, Marketing şi Comunicare în cadrul Muzeului Bucovinei, a precizat că în cadrul atelierului interactiv muzeul va organiza o expoziție cu diferite piese specifice perioadei medievale a Cetăţii Sucevei, copiii participanți având posibilitatea nu doar să privească ci să şi atingă exponatele, să interacționeze cu ele, ca mai apoi să le redea prin desen.

„<<Atingând istoria>>, copiii își pot dezvolta latura emoțională, dar și curiozitatea, creându-se o punte de legătură între trecut și prezent. După vizualizarea, analizarea şi adunarea informaţiilor despre obiectele expuse,  copiii vor crea prin desen o poveste în jurul acestora şi a perioadei istorice din care fac parte. Desenele vor putea fi admirate la Casa Custodelui – Cetatea de Scaun a Sucevei, publicul vizitator putând vota cele mai interesante lucrări”, a menționat Iuliana Roşca.

Aceasta a adăugat că scopul proiectului educaţional este promovarea şi cunoaşterea patrimoniului cultural deținut de Muzeul Bucovinei prin facilitarea accesului elevilor la activităţi de învăţare nonformală legate de istorie, stimularea elevilor spre creativitate şi recreere educativă.

Cei care doresc să participe la atelierele educaționale organizate de Muzeul Bucovinei la Cetatea de Scaun, pot afla informaţii sau se pot programa la numerele de telefon: 0771592249 (Serviciul Cetatea de Scaun) sau 0230/216439, interior 116 (Biroul Educaţie, Marketing şi Comunicare).

(M.T.)


Intră acum și în grupul de