Inaugurare oficială, la Putna, a celor 136 de kilometri din județul Suceava din traseul turistic de pelerinaj de 1000 de kilometri „Via Transilvanica” care pornește de la Putna și se încheie la Drobeta Turnu Severin


Intră acum și în grupul de

Traseul prin Bucovina de 136 de kilometri din drumul turistic de pelerinaj „Via Transilvanica” care străbate țara de la Putna la Drobeta Turnu Severin, va fi inaugurat, luni, la mănăstirea Putna, în prezența autorităților locale și naționale.

 Astfel, la Mănăstirea Putna va fi montată, simbolic, prima bornă kilometrică.

La eveniment vor susține discursuri starețul Mănăstirii Putna, Melchisedec Velnic, primarul comunei Putna, Gheorghe Coroamă, prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, vicepreședintele CJ Suceava Gheorghe Niță, ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, directorul RNP Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, actorul Marcel Iureș și Tibi Ușeriu, ambasadori ai proiectului Via Transilvanica.

Asociația Tășuleasa Social care a inițiat acest proiect consideră că mănăstirea Putna are o semnificaţie istorică și culturală deosebită pentru România și Via Transilvanica și de aceea dorește să marcheze în mod festiv finalizarea lucrărilor traseului în județul Suceava.

Via Transilvanica, inaugurat în anul 2018, urmărește marcarea și amenajarea unui traseu turistic și de pelerinaj de 1000 kilometri care pornește de la Putna, străbate Transilvania și se încheie la Drobeta-Turnu Severin.

Scopul proiectului este să pună în valoare bogăţiile cultural-istorice și naturale ale României, cu reflectare atât în comunităţile locale cât și cu ecou internaţional.

Fiind un traseu public, drumul este destinat tuturor iubitorilor de drumeţie, natură și sport, care vor putea să îl străbată la pas, cu bicicleta ori călare.

Via Transilvanica străbate zece judeţe, zone de mare importanţă culturală, istorică și naturală, fiind în același timp un adevărat catalizator pentru culturile care coexistă de secole în țara noastră, arată inițiatorii proiectului.(N.B.)


Intră acum și în grupul de