O frumoasa „Poveste de dragoste”, daruita sucevenilor de Compania Tetrala Bucovina


Intră acum și în grupul de

Teatrul “Dom Polski” a oferit sucevenilor, miercuri seară, prilejul de a-i avea aproape, într-o interpretare de excepţie, pe actorii Florina Cercel, Iuliana Moise, Adrian Păduraru şi Florin Şerbănescu, sub îndrumarea regizorului Mircea Anca, în piesa “Poveste de dragoste”.

Fiind o adaptare după “Fluturii sunt liberi”, piesa de teatru a dramaturgului american Leonard Gershe, spectacolul pus în scenă la Suceava i-a surprins şi totodată i-a sensibilizat pe cei prezenţi prin impresionanta poveste de dragoste dintre o tânără rebelă, plină de viaţă, cu o sete nebună de libertate şi un tânăr simpatic, inteligent, serios şi plin de candoare, care din păcate era orb.

Dragostea dintre cei doi se înfiripă în momentul în care ei se descoperă reciproc, dincolo de peretele despărţitor aflat între apatamentele lor. Aflând că sunt vecini, se împrietenesc uşor şi încep să se cunoască mai bine împărtăşindu-şi din trăirile personale. Ea, o fire jovială, zăpăcită, plină de viaţă, care obişnuieşte să mânânce mult şi să nu citească deloc, a avut un mariaj eşuat la vârsta de 16 ani, care nu a durat decât 6 zile.

El, un bărbat cizelat, care deţine vaste cunoştinţe de cultură generală, din păcate sufocat de o mamă hiper-grijulie, care devine excesiv de păsătoare, din cauza handicapului pe care îl are. Orb din naştere, acesta s-a mutat într-o altă locuinţă, cel puţin pentru o perioadă de două luni, pentru a-i demonstra mamei sale că se poate descurca şi singur.

Flacăra frumoasei poveşti de dragoste dintre fata rebelă pe nume Jill Tanner (Iuliana Moise) şi orbul care reuşeşte să citească sufletul oamenilor, Don Baker (Adrian Păduraru), se aprinde foarte repede, chiar dacă ea află că Don este orb. Jill îl apreciază pentru faptul că este “ foarte frumos, deştept, sexy, minunat”, iar el o încurajează spunându-i că o crede foarte capabilă, mai ales că tânăra nonconformistă doreşte să devină actriţă şi se pregăteşte să se prezinte la un casting pentru a obţine un rol.

Totodată, ea apreciază faptul că, paradoxal, el este foarte ordonat cunoscând fiecare detaliu al locuinţei lui, pe când ea este o dezordonată incurabilă. Între ei se aprinde o pasiune nebună, iau picnicul împreună în camera lui, iar ea îi înţelege treptat supărările şi frustrările, dezvoltate în mare parte de mama sa care nu l-a lăsat niciodată să se descurce singur, aducându-i până şi profesorii de la şcoală acasă pentru a primi educaţia necesară.

Momentele magice dintre cei doi sunt întrerupte în momentul în care la locuinţa îndrăgostiţilor apare mama lui Don, care se arată total nemulţumită de posibila viitoare noră. Doamna Baker încearcă, din răsputeri, să îşi convingă fiul să se întoarcă acasă cu ea, dar nu reuşeşte, încercând să îl influenţeze negativ în ceea ce o priveşte pe Jill.

Rolul doamnei Baker este interpretat de actriţa Florina Cercel, care întruchipează genul femeii “tanc”, schimbând cu totul registrul în a doua parte a spectacolului. În finalul poveştii, ea devine mai maleabilă, dar se pare că e prea târziu.

Între timp, Jill merge la castingul care avea să îi fie favorabil, stă mai mult decât ar fi trebuit sărbătorind reuşita cu regizorul Ralph Austin (actorul Florin Şerbănescu) care deja se vede triumfând în faţa publicului şi pe afiş , datorită fumuseţii şi tinereţii actriţei Jill, propunându-i acesteia să se mute acasă la el.

Libertină din fire, la începutul întâlnirii ei cu Don, Jill îi dzvăluie acestuia că ea nu se poate lega de nimeni şi că nu poate purta grija cuiva. Cu toate acestea ea îl iubeşte pe Don, îl apreciază foarte mult şi nu ar vrea să îl facă să sufere, deşi aducându-l la el acasă pe regizor şi comunicându-i schimbarea de situaţie lui Don, îl răneşte pe acesta iremediabil.

Simţindu-se abandonat şi din nou singur, de a doua femeie importantă din viaţa sa, Don caută sprijin moral tot la mama sa, invocând că vrea să se întoarcă cu ea acasă. Aceasta schimbă însă registrul comportamentului ei şi refuză de această dată să îşi ia copilul înapoi acasă, lăsându-l să treacă singur prin suferinţă pentru a dobândi încrederea în sine.

După plecarea lui Jill, respectiv a mamei sale, Don Baker suferă enorm plângându-şi iubirea, dar la scurt timp este surprins din nou pentru că…Jill se reîntoarce în braţele lui.

Proiectul iniţiat, susţinut şi coordonat de Compania Teatrală Bucovina s-a realizat prin finanţarea Primariei municipiului Suceava şi sprijinul Consiliului Judeţean Suceava.


Intră acum și în grupul de