Copiii și tinerii se vor putea juca și învăța în Sala Sfatului Domnesc în cadrul unui proiect al Muzeului de Istorie din Suceava


Intră acum și în grupul de

Muzeul Național al Bucovinei a anunțat un proiect educativ interesant care se va desfășura pe întreg parcursul anului 2023, „Sfătuitorii MĂRIEI SALE – Taine, jocuri și povești în Sala Sfatului Domnesc de la Suceava” care presupune ore de muzeu și vizite cu joc și joacă la Muzeul de Istorie din Suceava în Sala Sfatului Domnesc.

Potrivit MNB, prin proiectul de educație muzeală „Sfătuitorii MĂRIEI SALE – Taine, jocuri și povești în Sala Sfatului Domnesc de la Suceava” Muzeul Național al Bucovinei invită, pe tot parcursul anului 2023, copiii și tinerii să se joace cu istoria, să petreacă ore de muzeu de poveste.

„Ore de muzeu relaxante, în care, împreună cu specialiștii muzeului, publicul este invitat să afle povestea Sfatului Domnesc de la Suceava și a sfătuitorilor Măriei Sale, cu ajutorul poveștilor ilustrate, a jocurilor, a prezentărilor inedite. În cadrul activităților proiectului, participanții se vor bucura de Istoria Sfatului Domnesc transpusă în paginile unei cărțulii cu o poveste fabuloasă, măiestru ilustrată, se vor juca cu puzzle-uri și cuburi de mari dimensiuni, reconstituind imagini care de care mai atractive, prin care vor descoperi Muzeul de Istorie, Sala Sfatului Domnesc, Cetatea Sucevei, bijuterii medievale, sfătuitorii Măriei Sale și multe alte”, arată MNB.

Astfel, se propune publicului o altfel de vizită la muzeu, valorificând expoziția permanentă a Sălii Sfatului Domnesc de la Muzeul de Istorie Suceava prin intermediul unei ore de muzeu ludico-educațională.

Prezentarea Sfatului Domnesc de la Suceava cu ajutorul jocurilor, a personajelor desenate și a poveștilor despre sfătuitorii Măriei Sale, prin care se prezintă rolul acestora și importanța la curtea voievodului Ștefan cel Mare, va facilita, într-un mod inedit și atractiv, accesul la informații despre perioada medievală a Sucevei, despre domnia celui mai mare român al tuturor timpurilor, despre muzeu și ceea ce reprezintă acesta în comunitate.

Detalii suplimentare, înscrieri și programări, la telefon: 0230-216439, interior 116, Biroul Educație, Marketing și Comunicare al Muzeului Național al Bucovinei.

„Vă așteptăm, cu clasa, cu prietenii, cu familia, ori singuri, să ne vizitați, să vă jucați, să descoperiți și să vă relaxați! Muzeul Național al Bucovinei, mai mult decât muzeu!”, a transmis MNB.


Intră acum și în grupul de