Expozitie cu vanzare de bijuterii si pietre semipretioase, la Muzeul de Stiintele Naturii din Suceava


Intră acum și în grupul de

Muzeul de Ştiinţele Naturii din Suceava va găzdui în perioada 4-6 noiembrie 2011, expoziţia cu vânzare de cristale, minerale, bijuterii şi pietre semipreţioase, intitulată Mineralia, anunţă într-un comunicat de presă, Loredana Bortă, responsabil PR în cadrul Muzeului Bucovinei.

Potrivit acesteia, toate produsele expuse au ca numitor comun piatra, de la cristale în stare naturală – chiar eşantioane de colecţie – până la pietre şlefuite montate în bijuterii sau sculptate/tăiate pentru realizarea de obiecte ornamentale.

În cadrul expoziţiei vor fi etalate – pietre preţioase: minerale foarte dure, rare şi “strălucitoare” – diamant, safir, rubin, smarald; pietre semipreţioase: mineralele cu duritatea mai mare – acvamarin, ametist, citrin, cristal de stâncă, cuarţ fumuriu, cuarţ roz, calcedonie (carneol, crizopraz), opal, granat, turmalină, alexandrit, cordierit, spineli, turcoază, zircon, crisoberil, jad, topaz, lapis lazuli, malachit, serpentinit, rodocrozit; pietre fine: mineralele cu duritatea mai mică – aragonit, calcit, apatit, serpentină, steatit, amazonit, piatra lunii, piatra soarelui, malachit, ş.a.

„Acestora li se adaugă cu succes substanţele organice precum: perlele, coralul, sideful, chihlimbarul, lemnul silicifiat ş.a. Pentru colecţionari trebuie să mai amintim fosilele – amoniţi, dinţi de rechin, etc. şi nu în ultimul rând meteoriţi”, precizează Loredana Bortă.

În document se mai arată că „Pietrele” provin din toate colţurile lumii: geode şi cuarţ din Brazilia, cuarţ roz din Madagascar, jad din China sau Canada, turcoaz din America de Nord, agate din Mexic, lapis lazuli din Afganistan, lemn opalizat şi opal din Australia, malachit din Congo, azurit din Maroc, sidef din Noua Zeelandă, chihlimbar din Marea Baltică. Lemn silicifiat de pe teritoriul României, calcedonie, jasp, agat, lizardit din zona Brad, chihlimbar de Buzău.

Bijuteriile sunt „autohtone” fiind realizate în ateliere din Romania.

„Fiecare piatră are povestea ei, pe care nu o putem ignora: începând cu provenienţa, denumirea, condiţiile în care s-a format şi până la felul cum a fost prelucrată pentru a ajunge o bijuterie. Oricum, pietrele “vorbesc”, transmiţând mesajele prin formă şi proprietăţi. Există numeroase legături cu domenii speciale cum ar fi astrologia sau litoterapia.

Colecţiile de minerale si fosile sunt rare, iar magazine cu o gamă atât de diversificată în acest profil aproape că nu există. În Expoziţia Mineralia vizitatorii pot vedea acum minerale despre care doar au citit, le pot atinge, se pot informa”, se arată în comunicat.

Precizăm că preţurile pornesc de la 2-3 lei şi ajung până la câteva sute sau chiar mii de lei, asta în cazul exponatelor de colecţie. Pentru bijuterii, inele, cercei sau brăţări preţurile pornesc de la 5 lei şi ajung până la 50 de lei, iar colierele sau seturile complete variază de la o sută, la câteva sute de lei. “Oricine va putea găsi ceva interesant de cumpărat”, transmit organizatorii expoziţiei.

Expoziţia poate fi vizitată în week-end: vineri şi sâmbătă – între orele 9.00 – 19.00, iar duminică – între orele 9.00 – 18.30. Bilet intrare: 1 leu.

Organizatori: Muzeul Bucovinei, Grupul Mineralia.


Intră acum și în grupul de