Targul de Craciun din Campulung Moldovenesc „La zece casute”, deschis pana la sfarsitul anului


Intră acum și în grupul de

[gallery columns=”4″ link=”file” ids=”13571, 13572, 13573, 13574, 13575″ limit=”1″ wraptag=”div” navwraptag=”div” cellclass=”smd_slimbox” navclass=”smd_slimbox_nav” prevlabel=”« inapoi” nextlabel=”inainte »” />Târgul de Crăciun din municipiul Câmpulung Moldovenesc, „La zece căsuţe”, deschis din data de 15 decembrie, va fi funcţional până în ultima zi a anului.

Primarul municipiului, Gabriel Constantin Şerban, a declarat că Târgul de Crăciun 2011 din Câmpulung Moldovenesc “La zece căsuţe” amenajat pe platoul central are căsuţe de lemn personalizate. Astfel, pot fi achiziţionate produse tradiţionale sezoniere de la căsuţele ”Dar din Dar”, “Căsuţa Piticilor, ”Bucatele Bunicii” ,”Crăiasa Zăpezii”, ”La Fereastră”, ”Veni, Vidi, Vinul”, ”Floare de Colt”, ”Poveste de Ciocolată”, ”La Baciu” sau „Căsuţa de Lapte”.

Pot fi cumpărate ornamente de brad, jucării, obiecte artizanale, cadouri, dulciuri, dar şi produse ale producătorilor şi procesatorilor locali de lapte şi carne, panificaţie precum şi obiecte de cult religios.

În municipiu va fi organizat, vineri, începând cu ora 18, un carnaval al copiilor „Vine,vine Moş Crăciun!” unde va exista o paradă a costumelor ce vor fi şi premiate, dar şi jocuri, concursuri şi surprize, iar Moş Crăciun şi ajutoarele sale, Crăciuniţele vor oferi cadouri pentru copii. Totodată, va fi organizată şi o demonstraţie sportivă a ACS REMEMBER, iar la ora 20 se va desfăşura un concert extraordinar ,,Colindă, sfântă colindă !”, a corului dirijat de prof. Emil Forfota.

În data de 27 decembrie, va fi vernisată la Casa de Cultură, expoziţia fotografică “Câmpulung Moldovenesc 1411-2011”, iar după amiaza, începând cu ora 17, pe platoul central al oraşului se va desfăşura un festival de datini şi obiceiuri.

În program sunt incluse Jocul măştilor de la Ciocăneşti, Caprele din Poiana Stampei şi Fundu Moldovei, Plugul de la Capu Satului, Bungherii de la Câmpulung, Malanca de la Vatra Moldoviţei, Urşii de la Capu Câmpului, Ansamblul de obiceiuri de la Valea Uţei, Niga Georgiana, Corul bisericesc „Armonia”, Piatra Şoimului.

În ultima zi din an va fi organizat un alt spectacol de obiceiuri şi tradiţii de Anul Nou, “Din străbuni, din oameni buni !” care va începe la ora 13 şi vor fi prezentate jocul caprei, bungherii, ursul.


Intră acum și în grupul de