Expozitie de desene pe tema ariilor naturale protejate din Suceava, vernisata de “Ziua Mondiala a Apei” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Paula Salar

Ziua Mondială a Apei a fost marcata si la Suceava, vineri, 22 martie, la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, acolo unde a fost vernisata o expozitie de desene pe tema ariilor naturale protejate din Suceava.

Desenele au fost realizate de elevi ai claselor I-VIII Suceava, ai unităţilor de învăţământ din comunele Bosanci şi Moara, dar şi ai eco-şcolilor din municipiul Suceava, pe tema ariilor naturale protejate, expoziţia fiind o etapă a concursului de desene „Valoarea serviciilor ecosistemelor din ariile naturale protejate Fâneţele seculare Ponoare” – comuna Bosanci şi „Fâneţele seculare Frumoasa” – comuna Moara”.

In calitate de membru al juriului, prof. Paula Salar, grafician, artist plastic, şi fondator al primei şcoli de caricatură din România, a făcut o serie de aprecieri asupra calităţii plastice a desenelor. “Lucrările au fost realizate de copii cu vârste cuprinse între 5 si 14 ani. Tema lucrărilor este ecologică şi prezintă simboluri alăturate gen afiş. Lucrările au o cromatică foarte vie, iar mesajul este acela al integrării lor, împreuna cu toate elementele din natură pe care copiii doresc să le gasească într-o armonie perfectă în viaţa aceasta şi în generaţiile care le vor urma. Avem o generaţie mult mai conştientă de nevoia unui mediu curat, care cu siguranţă va acţiona mult mai ferm decât am făcut-o noi, generaţiile adulte acum”.

Paula Şalar a mai precizat ca multi dintre copiii din ziua de azi sunt extrem de dotati pentru domeniul artelor plastice, chiar geniali, si ca au o putere de creatie speciala. Ea a exemplificat cu faptul ca la Academia Libera de Grafica “Paula Salar” au participat 25 de copii, cu lucrari in format A3 si A4.

 Manifestarea organizată de Ziua Mondială a Apei face parte din proiectul „Conservarea biodiversităţii printr-un management integrat al ariilor protejate „Fâneţele seculare Ponoare” şi „Fâneţele seculare Frumoasa”, cofinanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională şi Guvernul României. Proiectul este derulat de Asociaţia Grupul Ecologic de Colaborare – GEC Bucovina, în parteneriat cu APM Suceava.

 


Intră acum și în grupul de