Mirela Adomnicăi este revoltată că Vatra Dornei, cu potențial de stațiune-bijuterie, a încremenit în ultimii 12 ani de administrație liberală. La Băile Figa un primar destoinic a făcut o stațiune dintr-o baltă, iar aici e bătaie de joc de ceea ce ne-a dăruit Dumnezeu


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, Mirela Adomnicăi, și-a exprimat, marți, la Analiza de Seară de la News Bucovina revolta față de neputința administrației actuale a stațiunii Vatra Dornei de a pune în valoare această stațiune care ar putea fi o bijuterie, dar a rămas încremenită și nu mai prezintă atractivitate.

Ea a arătat că municipiul Vatra Dornei „a încremenit” în ultimii de administrație liberală care nu a înțeles să guverneze după principii liberale care înseamnă susținerea mediului privat.

Candidatul PSD la președinția CJ Suceava a subliniat că Vatra Dornei are potențialul de stațiune-bijuterie, dar că nu s-a întâmplat nimic care să ducă municipiul în această direcție deși stațiunea are un potențial extraordinar.

Adomnicăi a dat ca exemplu Băile Figa din județul Bistrița Năsăud.

„Dintr-o baltă, un primar destoinic a făcut o stațiune, iar pe noi ne-a dăruit Dumnezeu cu ceea ce înseamnă Bazinul Dornelor și stațiunea Vatra Dornei și ne batem joc de ceea ce avem aici în zonă ca și potențial natural. Mai trebuie mâna omului și buna-credință și destoinicia în gestionarea acestui patrimoniu natural pe care îl avem”, a spus Adomnicăi.

Ea a precizat că din fericire Vatra Dornei are șansa de a avea un primar care să îndeplinească aceste condiții, respectiv Petru Ariciuc.

„Municipiul Vatra Dornei are o singură șansă pentru dezvoltare: turismul. De aceea candidatura lui Petru Ariciuc e cea mai bună pentru că este recunoscut ca un specialist în turism și are și expertiza necesară și proiectul pentru Vatra Dornei”, a spus Adomnicăi.

La rândul său, candidatul PSD la funcția de consilier județean, Cezar Ioja, a subliniat că Vatra Dornei nu are acum infrastructura necesară să atragă turiștii.

„Avem o problemă pentru că vin din ce în ce mai puțini turiști și cu bani mai puțini”, a spus Ioja.

El a mai declarat că și din punct de vedere economic zona nu mai este atractivă.

„Investitorii sunt precum păsările călătoare. Merg acolo unde își găsesc condiții foarte bune. Investitorii caută profitabilitate și predictibilitate”, a spus Ioja.

Candidatul PSD a menționat că administrația locală trebuie să pună la dispoziția investitorilor o infrastructură bine pusă la punct și o fiscalitate atractivă.

Cezar Ioja a explicat că în ceea ce privește fiscalitatea, la Vatra Dornei impozitul pe clădiri este la maximum permis de lege pentru că legea spune că impozitul este cuprins între 0,2 și 1,3 la sută, iar la Vatra Dornei e 1,3 la sută.

Mai mult, a spus Ioja, potrivit deciziei Guvernului, în pandemie, autoritatea locală putea face reducere cu 50 la sută la impozitul pentru clădirile care nu au fost deschise în domeniul turistic, dar că răspunsul autorității locale la noi a fost de o reducere de 30 la sută, în condițiile în care reducerea de 50 la sută reprezenta un efort bugetar de doar 200.000 de lei.

„Noi nu am închis că am vrut noi. Am închis că ni s-a cerut lucrul acesta”, a explicat Ioja.

Mai mult, el a arătat că adminitrația liberală dorneană nu înțelege principiile liberae.

„Sprijinind activitatea antreprenorilor, autoritatea se sprijină pe ea. Când cineva investește, cel mai mult câștigă statul, dar administrația liberală de la Vatra Dornei nu a înțeles nimic”, a conchis Cezar Ioja.


Intră acum și în grupul de