A fost semnat protocolul comun privind organizarea celei de-a XXI-a editie a Festivalului „Intalniri bucovinene”


Intră acum și în grupul de

Protocolul comun privind organizarea ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Folclor “Întâlniri bucovinene” a fost semnat la finele săptâmânii trecute, în localitatea slovacă Turcianske Teplice, între primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban, şi reprezentanţi ai administraţiilor locale din Polonia, Ucraina, Slovacia şi Uniunea Secuilor Bucovineni din Ungaria.

Edilul câmpulungean a arătat, luni, că potrivit protocolului, ediţia din acest an se va desfăşura în perioada 1-6 iunie, în Polonia, în localitatea Jastrowie, va continua în perioada 22-25 iulie la Câmpulung Moldovenesc, apoi între 6-8 august în Ungaria în localitatea Bonyhad, între 20 şi 22 august la Turcianske Teplice în Slovacia şi 2-3 octombrie la Cernăuţi, în Ucraina.

El a menţionat că în prima etapă a festivalului, în Polonia, vor mai participa formaţii artistice din Germania, Cehia şi Serbia şi că, în funcţie de program, este posibil ca aceste formaţii să evolueze şi în celelalte localităţi europene unde au loc astfel de spectacole.

Şerban a arătat că la cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor “Întâlniri bucovinene, la Câmpulung Moldovenesc vor participa peste o mie de artişti populari din care aproximativ 300 din Ungaria, Ucraina, Polonia şi Slovacia şi peste şapte sute din România. El a menţionat că autorităţile din Câmpulung Moldovenesc vor organiza acest festival împreună cu Consiliul Judeţean Suceava. “Ne aşteptăm la o afluenţă mare de turişti la acest eveniment unic în România care este cel mai mare festival de folclor din Europa”, a mai spus primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Festivalul Internaţional de Folclor “Întâlniri bucovinene” se desfăşoară în urma unui acord încheiat între România, Ungaria, Ucraina, Slovacia şi Polonia, iar printre obiectivele acestei manifestări este popularizarea Bucovinei ca posibil model de bună convieţuire a diferitelor comunităţi etnice şi prezentarea fenomenului cultural din Bucovina cu sistemul ei de valori.


Intră acum și în grupul de