Sociologul Adrian Botezatu: Ion Lungu nu s-a votat singur să fie 20 de ani primar. Mulți suceveni erau în urmă cu câțiva ani vehemenți împotriva unei dezvoltări industriale pentru că visau locuri călduțe la stat și nu în fabrică


Intră acum și în grupul de

Sociologul sucevean dr. Adrian Botezatu a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că situația în care a ajuns municipiul Suceava nu are doar un singur vinovat, primarul Ion Lungu, ci este o culpă comună cu electoratul care l-a votat.

„Primarul Ion Lungu nu este singurul vinovat. Este o culpă comună cu electoratul care l-a votat. Până la urmă, el va face o perioadă de 20 de ani în fruntea Primăriei, dar nu s-a votat singur. El a avut sprijinul unei majorități care s-a prezentat la vot. Culpa este comună cu o parte a electoratului sucevean care l-a menținut pe această funcție timp de 20 de ani. Că se putea face mai mult? Sunt de acord”, a spus Botezatu.

El a oferit o informație șoc: foarte mulți suceveni visau să lucreze în sistemul bugetar și nu în societăți private.

„Vă mai șochez cu ceva. În urmă cu câțiva ani de zile eu am făcut câteva studii privind zona industrială. O mare parte din suceveni erau vehemenți împotriva unei zone industriale pentru că fiecare, individual, locul de muncă la care visa era la Primărie, la Consiliul Județean, la nu știu ce direcție, la nu știu ce instituție. Toată lumea căuta locuri călduțe. Nimeni nu voia să meargă în fabrică să se murdărească, să transpire, să se umple de praf”, a spus Botezatu.

El consideră că în ceea ce privește stagnarea Sucevei culpa este și a comunității locale și nu este vina doar a conducătorilor.

„Dacă în urmă cu zece ani comunitatea suceveană ar fi cerut vehement zonă industrială, până la urmă, orice politician s-ar fi aplecat asupra acestei cereri, iar dacă nu se apleca ar fi fost votat un alt politician”, a conchis Botezatu.


Intră acum și în grupul de