Protestatarii din Vama Siret continuă protestul pentru că Guvernul a soluționat doar câteva din revendicări: Au rezolvat numai ce au vrut ei, nu ceea ce am vrut noi


Intră acum și în grupul de

Protestatarii din Vama Siret au declarat joi după amiaza, după ce Guvernul a adoptat unele decizii ca răspuns la revendicările transportatorilor și fermierilor, că s-au soluționat două-trei probleme, dar că mai sunt de rezolvat și alte solicitări motiv pentru care protestul continuă și niciun camion din Ucraina nu va intra în țară.

„Au rezolvat numai ce au vrut ei, nu ceea ce am vrut noi”, a spus un protestatar care a adăugat că va rămâne la protest până se rezolvă ceea ce au cerut.

Unul dintre protestatari a spus că așa cum fermierii și transportatorii petrec și noaptea la protest, ar trebui ca și guvernanții să stea peste noapte și să rezolve toate problemele.

„Progresează și ei. O să rămână și ei peste noapte cum rămânem noi aici”, a spus protestatarul.

Alt protestatar a arătat că oamenii sunt echilibrați și protestează pașnic, dar că totul are o limită.

„Oamenii vin aici, protestează liniștiți. Stăm așa și discutăm unul cu altul până la un moment dat. Dacă nu vor înțelege că la un moment dat treaba asta poate să ia o amploare mai mare cum tot se aude, nu văd cum să fie o rezolvare”, a spus protestatarul.

El a remarcat că au început și românii să învețe cum e cu democrația pentru că „noi suntem la început de drum”.

„Nu știm noi încă ce e democrația. Ați văzut ce se întâmplă prin Franța, prin Germania. Noi suntem pașnici. Liniște, nu au fost incidente. Mă bucur că oamenii au înțeles că se poate obține ceva și prin protest cu liniște. Așteptăm în continuare un semnal de sus de la ai noștri. Când vor spune că e bine, vom pleca”, a spus protestatarul.

Un alt protestatar a explicat că mișcarea nu are nevoie de un lider, ci de câțiva oameni care să-i reprezinte la instituțiile centrale și ei comunică toți pe grupurile formate pe rețele de socializare.

„Ne-am unit pe grupuri și nu e nevoie neapărat să avem un lider, iar fiecare își spune problema”, a arătat el.

Protestatarii sunt convinși că nu vor obține toate cele 78 de revendicări, dar speră să obțină cât mai multe dintre ele arătând că situația de acum i-a determinat să iasă în stradă.

„Au avut (guvernanții n.r.) semnale, dar nu au înțeles. Nu au ieșit oamenii că vor să fie milionari că au tractoare, dar oamenii vor să muncească și să poată trăi”, a spus un protestatar, iar altul a arătat că fermierii nu și-au primit subvenția pe anul trecut și au făcut din nou credite ca să poată plăti ratele.  

„Muncim mult pe bani puțini, iar produsele sunt tot mai scumpe. De ce se întâmplă așa? Nu știu!”, a mai spus protestatarul.


Intră acum și în grupul de