„Atelier Hefa”, singurul magazin din Suceava care foloseste tehnica „Furoshiki” pentru ambalarea cadourilor. Afla aici secretele bunului gust


Intră acum și în grupul de

Ingeniozitatea şi unicitatea au început să câştige teren în atenţia acordată de suceveni când vine vorba de ambalarea cadourilor pentru cei dragi. În acest sens, “Atelierul Hefa” vine în întâmpinarea celor mai pretenţioase aşteptări, suvenirurile care urmează a fi oferite în dar fiind împachetate într-o manieră inedită, ce are la bază tehnica “Furoshiki”, împrumutată de la japonezi.

Situat în centrul municipiului, pe strada Ştefan cel Mare, nr. 26, în incinta magazinului GIA, atelierul cu dichis pune acum la dispoziţia clienţilor, pe lângă accesorii deosebite destinate femeilor rafinate, cu stil, care doresc să se facă remarcate prin originalitate, obiecte decorative unicat realizate din materiale naturale, sau săpunuri aromate fabricate în casă, şi aceste ambalaje personalizate pentru fiecare ocazie în parte.

[gallery columns=”4″ link=”file” ids=”12842, 12841, 12840, 12839, 12838, 12837″ limit=”1″ wraptag=”div” navwraptag=”div” cellclass=”smd_slimbox” navclass=”smd_slimbox_nav” prevlabel=”« inapoi” nextlabel=”inainte »” />

Florentina Boca, proprietara magazinului care promovează lucrul manual de calitate, a explicat pentru NewsBucovina.roFuroshiki reprezintă o tehnică japoneză de pliere a ţesăturii, procedeul fiind considerat unul foarte ecologic. Cunoscut şi sub denumirea de “origami din ţesătură”, “Furoshiki” este de fapt o bucată pătrată de ţesătură, care cu ajutorul unei mişcări uşoare de mână, se transformă rapid în tot felul de saci şi pungi pentru cumpărături, care sunt foarte convenabile pentru transportarea aproape a tuturor obiectelor de uz casnic şi a produselor necesare.

“Este o alternativă excelentă la pungile de plastic de unică folosinţă, precum şi la toate pungile din materiale poluante, tehnica fiind folosită cu succes şi la ambalarea cadourilor”, a apreciat Florentina Boca, care prin câteva înnodări, alternate cu împăturiri şi răsuciri reuşeşte să ambaleze suvenirurile cât mai ingenios. “Ţin foarte mult ca ambalajul folosit, fie că este vorba de eşarfe, baticuri sau feţe de masă, să fie în ton cu cadoul împachetat”, a precizat Florentina Boca.

Pentru a înţelege mai bine despre ce este vorba, proprietara “Atelierului Hefa” ne-a făcut mai multe demonstraţii de împachetare utilizând tehnica “Furoshiki”. Astfel, am aflat că pentru împachetarea unui cadou de casă nouă care se adresează îndeosebi unei gospodine, poate fi folosită o faţă de masă asezonată cu ustensile de bucătărie din lemn.

De asemenea, dacă dorim să facem o surpriză plăcută unei persoane aflate în spital, este recomandată tehnica Furoshiki şi la ambalarea produselor alimentare duse bolnavului, care poate fi sub formă de coşuleţ, asezonată fie cu beţişoare chinezeşti, fie cu alte tacâmuri, menite să întărească semnificaţia simbolică a suvenirului. „Pun foarte mare preţ pe alegerea modelelor, a culorilor şi nu în ultimul rând a materialelor, pe care le adaptez în funcţie de situaţie, de eveniment”, a subliniat Florentina Boca.

Totodată, ea a ţinut să precizeze că pe lângă faptul că ambalajul este unul ecologic, acesta poate fi şi multifuncţional. „Materialele folosite la ambalare sunt foarte importante (mătăsuri, bumbac, materiale naturale) şi conţin imprimeuri deosebite care pot fi adaptate în funcţie de cadoul ales. Folosesc şi materiale cu faţă dublă, ce au rolul de a însufleţi şi de a contrasta ambalajul final. Dacă baticul are un imprimeu cu ceasuri, cu siguranţă ne vom putea gândi că în interior se poate găsi un ceas funcţional. Consider un avantaj refolosirea ambalajului, fie ca eşarfă, faţă de masă, beţe de fixat cocul, broşe sau dantelă”, a explicat Florentina Boca.

Precizăm că preţul unui astfel de ambalaj ce are la bază tehnica împachetării “Furoshiki” variază în funcţie de materialele şi accesoriile utilizate la împachetare, fiind însă accesibil oricărui buzunar.


Intră acum și în grupul de