Oferta variata, dar vanzari slabe in prima zi de comercializare a martisoarelor, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Cu toate că şi-au amplasat tarabele încă de la primele ore ale dimineţii în punctele de lucru stabilite de Primăria Suceava, vânzătorii ambulanţi de mărţişoare s-au arătat nemulţumiţi de faptul că, deocamdată, cei mai mulţi dintre suceveni se uită din curiozitate la marfa expusă şi prea puţini cumpără produsele lor.

Cu toate că mai sunt doar două săptămâni până începe luna mărţişorului, comercianţii au venit la vânzare cu noutăţi, aşa cum fac în fiecare an. Pe lângă tradiţionalele mărţişoare simple formate din aţă albă şi roşie la 50 de bani, vânzătorii au venit cu o gamă bogată de accesorii ce pot fi oferite ca mărţişor, îndeosebi doamnelor – gablonţuri (brăţări – 8 lei), broşe (între 7 şi 10 lei în funcţie de mărime şi model), ceşcuţe (3 lei), magneţi de frigider (3 lei), dar şi brăţări confecţionate manual din şnur alb şi roşu sau din mărgele albe, roşii, mov sau albastre, cu preţuri între 1 şi 2 lei. La mare căutare sunt şi celebrele şnururi groase al căror preţ variază în funcţie de dimensiunea aleasă, între 1,5 şi 3 lei.

„Deşi în acest an am venit cu o ofertă mai variată decât cea de anul trecut, vânzările din prima parte a zilei se apropie de zero, cel puţin în cazul meu. Lumea vine, se uită şi merge mai departe, probabil în speranţa că la o altă tarabă ar putea găsi preţuri mai mici la mărţişoare. Din propria experienţă pot spune că cele mai bine vândute mărţişoare sunt cele simple, însă de mare succes se bucură şi cele pentru copii, ce conţin diferite personaje din desene animate, fie cauciucate, fie din lemn, ce se vând la preţul de 1 leu”, a declarat pentru NewsBucovina.ro Elisabeta G., comerciant.

Au existat totuşi şi cumpărători, în mare parte oameni în vârstă, care au apreciat că preţul mărţişoarelor este unul decent şi nicidecum ridicat.

Cei care doresc să achiziţioneze câte un simbol al primăverii îi pot găsi pe comercianţi în următoarele locaţii autorizate de Primăria Suceava: Str. Ştefan cel Mare” (în zona Policlinicii), Str. Ştefan cel Mare (în zona magazinului Bucovina), Bd-ul 1 Decembrie 1918 (în apropierea Spitalului de Urgenţă), Str. Staţiunii (în zona magazinului Premier), Bd-ul George Enescu (Curcubeul), Bd-ul George Enescu (în vecinătatea filialei Allianz Ţiriac), Str. Petru Rareş (aproape de Hala Agroalimentară) şi Str. Tineretului din Burdujeni.

Reamintim că aceşti comercianţi suceveni au primit autorizaţie de funcţionare până la data de 20 aprilie 2012.


Intră acum și în grupul de