Lucian Boia, Dan Puric si Jeff Kinney, cei mai cititi scriitori ai anului 2013, la Suceava


Intră acum și în grupul de

carti-online-electronice-de-citit-pdf

Lucian BoiaLucian Boia, Dan Puric şi Jeff Kinney sunt scriitorii care şi în anul 2013 au reuşit să capteze atenţia şi să stârnească interesul sucevenilor cu creaţiile lor.

Ca o noutate a anului 2013, Lucian Boia a dat lovitura odată cu lansarea pe piaţă a volumului „De ce este România altfel?”. Căutaţi şi citiţi cu precădere în ultimii doi ani, rămân scriitorii Dan Puric – cu volume precum “Suflet românesc”, “Fii demn!”, “Despre omul frumos”, “Cine suntem?” şi Jeff Kinney, cel care a reuşit să „fure” sufletele copiilor cu seria „Jurnalul unui puşti” (şase volume scoase până la acest moment).

În urma unui sondaj realizat de Librăria Cărtureşti, Cărţile anului 2013, alese de cititori, sunt: „Şi munţii au ecou”, de K. Hosseini (ficţiune), „De ce este România altfel?”, de Lucian Boia (non-ficţiune), „Rezervaţia de îngeri”, de E. Brumaru (poezie) şi „Jurnalul unui puşti 6. Arest la domiciliu”, de Jeff Kinney (carte pentru copii).

De asemenenea, la mare căutare înaintea sărbătorilor de iarnă au fost volumele: “Carte regală de bucate”, de Principesa Margareta, “Găteşte în 30 de minute”, de Jamie Oliver şi mai nou, “Găteşte moldoveneşti cu Stela Popescu”, de Stela Popescu (2013).

“În luna decembrie s-au vândut foarte bine cărţile pentru copii, îndeosebi << Jurnalul unui Puşti >> , de Jeff Kinney, << Însemnările unei puştoaice >> , de Rachel Renee Russell, << Flori pentru Algernon >> , de Daniel Keyes, dar şi cărţile cu specific de Crăciun”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Dana Năstase, librar la Cărtureşti.

Jurnalul unui pustiLa Alexandria Librării din Centrul municipiului, pe lângă volumul “De ce România este altfel?”, de Lucian Boia, s-au mai vândut foarte bine şi: “Jurnalul unui Puşti”, de Jeff Kinney, “Însemnările unei puştoaice”, de Rachel Renee Russell, “Inferno”, de Dan Brown, “Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste” şi “Din vorbă-n vorbă”, scrise de cunoscutul scriitor şi eseist român Andrei Pleşu, “Fii demn!”, “Despre omul frumos”, “Cine suntem?”, de Dan Puric. Cea mai recentă apariţie a lui Puric este “Suflet Românesc”, carte scoasă de sub tipar la finele lunii decembrie 2013.

În ceea ce priveşte cărţile de bucate, de mare succes s-au bucurat – “Găteşte în 30 de minute, de Jamie Oliver şi “Carte de bucate”, de Sanda Marin.

“Mai mult ca niciodată, în luna decembrie a acestui an am vândut foarte bine cărţile realizate special pentru copii, mai ales cele cu ilustraţii şi poveşti de Crăciun, cărţile de colorat, cele care emit sunete, cărţile cu abţibilduri, dar şi cele care aveau ataşat un CD cu colinde. Am mai observat că în acest an au venit foarte multe persoane, chiar bunici care au cumpărat cărţi pentru copii, pentru a le trimite nepoţilor care locuiesc peste hotare. Aceştia au mers pe autori clasici, la mare căutare fiind Ion Creangă cu  << Capra cu trei iezi >> “, a spus Viorica Găină, librar la Alexandria Librării (centru).

La Alexandria Librării din Shopping City Suceava, în afară de volumele – “De ce România este altfel?”, de Lucian Boia, “Inferno”, de Dan Brown, “Jurnalul unui Puşti”, de Jeff Kinney, “Însemnările unei puştoaice”, de Rachel Renee Russell, “Suflet românesc” şi “Fii demn!”, de Dan Puric, care au mers cel mai bine, s-au mai vândut şi volumele: “Fluturi”, de Irina Binder, “Secretul”, de Rhonda Byrne, “50 de umbre ale lui Grey”, de El. James, “Inocenţii marii terori”, de Nicolae R. Dărămuş, Trilogia “Jocurile foamnei”, de Suzanne Collins, “Ne vorbeşte părintele Justin”, de Justin Pârvu.

Carte regala de bucate“Sunt căutate şi romanele după care s-au făcut ecranizări – << Viaţa lui Pi >> , de Yann Martel, << Sunt o babă comunistă >> , de Dan Lungu, dar şi volume care dezbat probleme de actualitate precum – << Aurul şi Argintul Roşiei Montane >> , semnată de autorii – Aurel Sîntimbrean, Horia Bedelean şi Aura Bedelean sau << Afacerea Roşia Montană >> , de Mihai Goţiu”, a explicat Delia Cheptanariu, librar.

Potrivit sursei citate, la capitolul cărţi de bucate, cel mai bine vândute au rămas: “Carte regală de bucate”, de Principesa Margareta şi “Bucatele noastre”, de Horia Vîrlan.


Intră acum și în grupul de