Lider PSD Suceava despre rateurile lui Liviu Dragnea: Nu vorbesc de persoane, dar exista un instrument- demisia de onoare


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele PSD Suceava, consilierul judeţean Dan Ioan Cuşnir, a declarat, marţi seara, în cadrul emisiunii Ora de politică de la Intermedia TV că va trebui ca şi în România, oamenii politici care nu reuşesc să realizeze proiectele propuse sau greşesc flagrant, să-şi dea demisia de onoare.

Întrebat despre rateurile preşedintelui executiv Liviu Dragnea, care şi-a asumat mai multe proiecte, între care revizuirea Constituţiei, regionalizarea, descentralizarea administraţiei sau Ordonanţa ce a permis migrarea aleşilor locali, Dan Ioan Cuşnir a spus că nu vorbeşte de persoane, ci de fapte şi că cei care au greşit ar trebui să-şi dea demisia de onoare.

El a împărţit rateurile lu Dragnea în rateuri pe linie administrativă, cum ar fi revizuirea Constituţiei, regionalizarea şi descentralizarea şi în rateuri pe linie politică cum ar fi  OUG 55/2014 ce a permis migrarea politică a aleşilor locali , propunerea ca aleşii locali să aibă  maxim două mandate, sau ca preşedintele de Consiliu Judeţean sau primarul de municipiu să nu fie şi liderul organizaţiei PSD.

Liderul PSD Suceava a apreciat că cine îşi asumă un proiect şi nu îl duce până la capă sau lansează un proiect care apoi e declarat neconstituţional are o soluţie care este un instrument folosit în Europa, acesta fiind demisia de onoare.

Dan Ioan Cusnir

„Arată onoare şi demnitate”, a spus Cuşnir.

El a dat mai multe exemple de premieri, miniştri sau primari din Marea Britanie, Germania, Spania sau Grecia, care pentru motive care în România ar fi fost considerate nesemnificative, cum ar fi depăşirea termenului de dare în folosinţă a unei investiţii publice, au demisionat din funcţie.

„Trebuie ca şi în România, oamenii politici, când greşesc, când îşi asumă proiecte şi nu le realizează, să apeleze la acest instrument. Sper ca şi în România vor ajunge vremurile în care cei care nu reuşesc în demersurile lor să-şi dea demisia pentru că altfel devii necredibil. Dacă ţii la partid, guvern, ţară, te dai deoparte pentru că altfel afectezi partidul, guvernul, ţara”, a spus Cuşnir.

Întrebat dacă face referire la preşedintele executiv Liviu Dragnea, el a spus că face referire la fapte şi nu la persoane.

„Într-o ţară normală, care are valori, care îşi respectă modelele, cel care promovează un act neconstituţional face un pas înapoi”, a mai spus Cuşnir.

Totodată, liderul PSD Suceava a criticat şi modul în care se încearcă prin modificări la statului PSD introducerea unor prevederi privind limitarea la două a mandatelor aleşilor locali, sau ca preşedinţii de consilii judeţene sau primarii să nu fie şi lideri politici.

„Propunerile trebuie să vină de la bază spre vârf. Când se încearcă măsuri de la vârf fără consultarea bazei, par a fi cârpeli de imagine”, a spus liderul PSD Suceava care consideră că nu se poate aplica o măsură pentru tot partidul dacă există doar câţiva primari care după două-trei mandate au devenit ineficienţi.

Cuşnir a arătat că în acest mod, primari eficienţi ai PSD, după două mandate vor pleca din partid pentru a candida pentru un nou mandat din partea altui partid, ceea ce înseamnă că prin această propunere se încurajează şi traseismul politic.

El a întărit că un bun administrator este menţinut în funcţie, exemplificând cu cazul fostului preşedinte al regiunii Schwaben din Germania, Georg Simnacher, cetăţean de onoare al judeţului Suceava, care a fost preşedinte al regiunii respective timp de 29 de ani.

„Nu poţi să-i interzici lui Cătălin Nechifor, cel care l-a bătut politic pe Gheorghe Flutur, cel care a dat astfel una dintre cele mai puternice lovituri guvernării PDL, să fie preşedinte al organizaţiei PSD dacă organizaţia îl vrea. Dacă nu va mai fi eficient, organizaţia îl va înlocui”, a spus Cuşnir.

El a subliniat că măsurile trebuie să vină întotdeauna de la bază spre vârf pentru a fi eficiente.

 

 

 


Intră acum și în grupul de