Corneliu Popovici a fost ales preşedinte al PMP Suceava într-o conferinţă în care s-a discutat despre autostrăzi şi sărăcia din regiune


Intră acum și în grupul de

Popovici Pintescu Movila Berca PMP (3)

Corneliu Popovici a fost ales, sâmbătă, preşedinte al organizaţiei judeţene a Partidului Mişcarea Populară Suceava în cadrul primei conferinţe judeţene a partidului la care au participat peste trei sute de delegaţi din întregul judeţ.

Totodată, la această conferinţă de alegeri, au mai fost aleşi Adrian Puiu-vicepreşedinte pentru probleme publice, Cristian Sidor-vicepreşedinte pentru resurse umane, Ovidiu Milici-vicepreşedinte pentru comunicare şi imagine, Alexandru Trocin-vicepreşedinte pentru relaţii cu mediul de afaceri, Bogdan Neagu-vicepreşedinte pentru administraţia publice şi Constantin Florea-vicepreşedinte cu societatea civilă şi sindicatele.

Toder Josan a fost ales secretar general al organizaţiei judeţene , iar Ioan Cozorici-secretar general adjunct.

Totodată, au fost aleşi secretari executivi, Constantin Munteanu, Neculai Liviu Frunzaru, Neculai Valentin Vâlcu, Carolică Bordea, Cătălin Şoldan şi Ilie Strugaru.

Comisia judeţeană a arbitraj şi integritate va fi condusă de Adrian Tabarcea, Ana Maria Hreniuc va conduce Comisia judeţeană de cenzori, iar Mihaela-Cristina Andrieş va fi trezorierul organizaţiei judeţene.

 

Prodecan al Universităţii Suceava: PMP vrea altceva pentru suceveni, vrea o reaşezare a judeţului

 

La conferinţa judeţeană a PMP Suceava, a fost invitat prodecanul Facultăţii de Istorie Geografie al Universităţii Suceava, Florin Pintescu, care a arătat că salută că PMP vrea să colaboreze cu mediul universitar.

El a spus că din discuţiile purtate cu lideri ai PMP a înţeles că acest partid doreşte colaborarea între elite şi mase şi că vrea altceva pentru suceveni, se doreşte o reaşezare a judeţului.

Pintescu a remarcat că înainte de 1989, judeţul Suceava era unul dintre primele judeţe din ţară şi în domeniul silvic, agrar şi industrial, cu „perspective frumoase de dezvoltare”, iar după 25 de ani a ajuns pe o poziţie codaşă în ţară, făcând parte, alături de celelalte judeţe din Regiunea Nord Est din grupul celor mai sărace zone din Uniunea Europeană.

El consideră că este nevoie de „un nou suflu” pentru ca Suceava să redevină ce a fost şi chiar mai mult decât atât.

Popovici Pintescu Movila Berca PMP (2)
conf. univ. dr. Florin Pintescu, prodecan Facultatea de Istorie

Florin Pintescu a mai spus că, în ultima perioadă, colaborarea politicului cu mediul universitar nu a prea existat şi a subliniat că în ţările dezvoltate ale lumii, analizeze, prognozele şi studiile vin din sectorul universitar.

El a exemplificat cu principalele think-thank-uri din SUA unde majoritatea celor din aceste structuri ori au lucrat în mediul universitar, ori sunt cadre didactice universitare.

 

Corneliu Popovici: Un sucevean decis ca modernizarea E 85 să ocolească Suceava, azi un alt sucevean nu vrea autostradă prin Suceava

 

Liderul PMP Suceava, Corneliu Popovici a declarat în cadrul conferinţei, că susţine iniţiativa Partidului Verde Suceava, al cărui preşedinte, Dan Acibotăriţa, a fost prezent la acest eveniment, pentru includerea autostrăzii Suceava-Satu Mare în Master planul de transport, arătând că e nevoie ca toţi cei 18 parlamentari de Suceava să susţină proiectul.

„De 26 de ani desenăm pe hârtie autostrăzi şi mergem pe unde mergem”, a spus Popovici care a apreciat că lipsa infrastructurii de transport a contribuit decisiv la subdezvoltarea acestei regiuni.

El a spus că zona dacă în regiunea Bucureşti-Ilfov PIB pe cap de locuitor este de 30.000 de euro, în regiunea Nord Vest este de 14.000 de euro, în regiunea Nord Est din care face parte Suceava este de 7000 de euro.

„O reţea de infrastructură puternică ne poate deschide spre dezvoltare”, a spus Popovici.

El consideră că dacă toţi cei 70 de parlamentari din judeţele regiunii Nord Est vor susţine un proiect de acces spre autostradă atunci acesta se va putea realiza.

Popovici Pintescu Movila Berca PMP (1)
Corneliu Popovici, Gabriel Berca, Petru Movilă, Mihai Ţâbuleac

Popovici a mai spus că acum, spre Suceava, se vine dinspre Bucureşti bine până la Roman, pentru că este drum modernizat, dar că apoi „parcă ai intrat în Ucraina”.

El a subliniat că atunci când s-a proiectat modernizarea E 85, politicienii suceveni nu au avut o voce puternică, şi că drumul s-a modernizat din Roman spre Iaşi, în urma deciziei unui sucevean, senatorul PSD de Iaşi din acea perioadă Ioan Solcanu, iar acum tot un sucevean, Cristian Adomniţei, preşedinte al CJ Iaşi, vrea ca autostrada să nu treacă prin Suceava.

 

Deputat PMP-Master Planul General de Transport a fost întors de două ori de la Comisia Europeană

 

Şi deputatul PMP de Iaşi, Petrică Movilă, a susţinut necesitatea autostrăzilor şi a arătat că, acum, Guvernul Ponta nu mai spune nimic de Master Planul General de Transport care a fost întors de două ori de la Comisia Europeană pentru că e nerealist şi nu respectă angajamentele luate de România.

Movilă a subliniat că în 2009, la Cernăuţi, s-a stabilit coridorul de transport Cernăuţi-Siret-Paşcani-Giurgiu-Sofia, iar ulterior s-a aprobat şi coridorul Odesa-Chişinău-Iaşi-Tg. Mureş.

El a spus că astăzi însă de vorbeşte de Paşcani-Bacău şi Bacău-Braşov, deşi acestea nu sunt în nici un proiect prioritar.

„Europarlamentarii PSD şi PNL nu au nici o reacţie pe master planul de transporturi”, a spus Movilă.

Deputatul PMP crede că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să se implice în acest domeniu pentru că reţeaua de transport face parte din obiective de interes strategic.

Movilă a mai declarat că nici modul de finanţare din partea UE pentru perioada 2014-2020 nu este aprobat de Comisia Europeană şi că bugetul pentru România a fost întors, iar România a pierdut deja un an de finanţare.

„Polonia, Cehia, Slovacia, absorb deja fondurile UE pe finanţarea 2014-2020, iar noi avea deja un an de întârziere”, a spus Movilă.

În ceea ce priveşte proiectul privind alegerile locale, Petrică Movilă susţine că nu este reprezentativ un primar ales din primul tur decât dacă trece de un prag de minim 35-40 la sută din voturi şi crede că şi preşedintele de consiliu judeţean trebuie ales tot prin vot direct.

În discursul său, Petrică Movilă a mai remarcat că Suceava e judeţul din Moldova cu cel mai ridicat nivel de trai.

Gabriel Berca-vicepreşedinte PMP: Beneficiem de experienţa preşedintelui Băsescu în bătălia politică. Dar nu poate Traian Băsescu să suplinească activitatea noastră

 

Vicepreşedintele PMP pentru regiunea Nord Est, Gabriel Berca, a declarat în cadrul conferinţei judeţene de la Suceava că este important ca partidul să se întărească şi să se organizeze foarte bine pentru alegerile care urmează şi că nu este suficient că îl au pe Traian Băsescu lângă partid.

„Avem obligaţia să ne organizăm noi, să fim mai puternici, să fim pe picioarele noastre şi să beneficiem de experienţa preşedintelui Băsescu în bătălia politică. Dar nu poate Traian Băsescu să suplinească activitatea noastră”, a spus Berca.

Vicepreşedintele PMP a arătat că în Suceava este greu pentru PMP pentru că există un PSD puternic, care are preşedintele Consiliului Judeţean, dar şi că PNL este un partid puternic în judeţ.

„Nu este uşor, dar nici imposibil pentru PMP”, a spus Berca.

El a arătat însă că nu mai ştie ce se întâmplă cu primarul Sucevei, Ion Lungu şi pe la ce partid mai este, sau ce fac liderii suceveni care au dispărut de o bucată de vreme de pe televiziunile naţionale.

„Nu mai ştiu liderii politici ai Sucevei pe unde sunt că nu-i mai văd pe televiziunile centrale. Se ascund”, a spus Berca, subliniind că PMP nu are probleme cu justiţia şi este un partid care are capacitatea de a spune lucrurilor pe nume.

 

PMP Suceava vrea să obţină 15 la sută din voturi la alegerile locale viitoare

În finalul conferinţei judeţene, preşedintele PMP Suceava, Corneliu Popovici a anunţat că ţinta pentru alegerile locale din 2016 este ca PMP să obţină 15 la sută din voturi în judeţul Suceava.

El a arătat că în alegerile europarlamentare, scorul PMP Suceava a fost de aproape 5 la sută, iar în alegerile prezidenţiale a fost de circa 6 la sută în condiţiile în care coaliţia dintre PSD şi „PNL coafat” a acţionat pentru ca acest partid să obţină un scor foarte slab.

Popovici este încrezător că PMP Suceava se va consolida şi profesionaliza şi va reprezenta alternativa pe care o doresc sucevenii şi că va face faţă în lupta electorală „cu doi coloşi” PSD şi PNL.

Popovici Pintescu Movila Berca PMP (6)

 

 


Intră acum și în grupul de