Băișanu a anunțat că a inițiat trei proiecte de lege și lucrează la altele pentru un mediu de afaceri corect


Intră acum și în grupul de

Președintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că a inițiat trei proiecte de lege și lucrează la alte proiecte care vizează reglementarea mai bună a unor activități, inclusiv cea de control.

Băișanu a spus că a inițiat, după discuții cu specialiști,  un proiect de lege privind organizarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în condițiile în care această structură nu beneficiază de un asemenea act normativ.

El a mai spus că a inițiat și un proiect de lege prin care Arhivele Naționale se transferă din subordinea Ministerului Afacerilor Interne în subordinea Parlamentului.

Băișanu a explicat că, în prezent, toate arhivele statului sunt sub administrarea Ministerului Afacerilor Interne și consideră că un control parlamentar și o implicare a Parlamentului va duce la o îmbunătățire a activității în acest sector.

Președintele ALDE Suceava a mai inițiat un proiect de lege prin care se prevede că viceprimarul pentru care s-a propus înlocuirea din funcție sau consilierul local care este propus pentru funcția de viceprimar să poată vota în aceste situații în condițiile în care, în prezent, legea prevede că trebuie să se abțină.

Băișanu a explicat că nu există motiv pentru care un ales local să fie împiedicat să se voteze, arătând că și la alegeri, candidații își acordă votul.

Totodată, Alexandru Băișanu a spus că se lucrează la legea prevenției și că îi asigură pe oamenii de afaceri că această lege va fi aprobată în perioada următoare.

„Nu este normal ca autoritățile statului să fie pregătite doar să taie chitanțe”, a spus Băișanu care a explicat că amenda va putea fi aplicată doar dacă, persoana respectivă nu a aplicat măsurile dispuse în urma unui control în urma căruia  i s-a explicat unde a greșit și ce trebuie să întreprindă.

Mai mult, Alexandru Băișanu   a declarat că nu consideră normală situația actuală din țară când firmele cu capital românesc contribuie mai mult la bugetul de stat față de cele cu capital străin care reușesc o „optimizare fiscală” prin care își diminuează profitul.

„Și societățile cu capital străin trebuie să plătească la fel ca societățile cu capital românesc. Cine face afaceri pe teritoriul României trebuie să plătească la fel și nu arbitrar”, a spus Băișanu.

El a mai anunțat că se lucrează și la legea privind răspunderea magistraților, considerând că și aceștia trebuie trași la răspundere când greșesc la fel ca și celelalte categorii profesionale.

„Judecătorii sunt oameni de toată cinstea, dar există și oameni care greșesc și dacă e răspunderea lor, trebuie să-și asume”, a spus deputatul. (Alin Dima)


Intră acum și în grupul de