PNL salută desemnarea Sucevei ca ”Destinație Europeană de Excelență”: Investițiile în obiectivele turistice, în infrastructura zonei, promovarea intensă, consistentă, fac din Bucovina o destinație turistică de excelență


Intră acum și în grupul de

Partidul Național Liberal a salutat, vineri, printr-un comunicat de presă desemnarea Sucevei ca ”Destinație Europeană de Excelență” și arată că președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, continuă, în cel de-al doilea mandat, investiții în infrastructură, inclusiv în infrastructura specifică în turism ce au făcut din Bucovina una din primele destinații în preferințele turiștilor.

În comunicat se arat că în cadrul galei de joi seara de la Bruxelles, Gheorghe Flutur a primit trofeul EDEN 2017 Winner (locul I), pentru proiectul depus de Consiliul Județean Suceava prin structura sa de turism, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, prin care Suceava a fost desemnată „Destinație Europeană de Excelență” pentru turismul cultural tangibil.

 

„Continuă și în acest al doilea mandat al lui Gheorghe Flutur la conducerea Consiliului Județean Suceava promovarea Bucovinei și realizarea de investiții în infrastructură, inclusiv în infrastructura specifică în turism. Astăzi putem vorbi despre 16.000 de locuri de cazare în 670 structuri de primire – pensiuni turistice și agroturistice. S-a înregistrat o dinamică accentuată a numărului de turiști, ajungând la peste jumătate de milion în anul care a trecut”, se adaugă în comunicat.

Mai mult, PNL subliniază că în mandatele lui Gheorghe Flutur au fost inițiate și derulate proiecte de reabilitare a Cetății de Scaun a Sucevei și Muzeului Bucovinei, reabilitări la mănăstiri Monumente UNESCO – Moldovița, Sucevița, Probota, la alte biserici și mănăstiri din Bucovina – Dragomirna, Bogdana, Sf. Ilie, ctitorie a lui Ștefan cel Mare, iar Muzeul Ion Irimescu din Municipiul Falticeni, cu cea mai importantă colecție de autor din România, Muzeul Lemnului de la Câmpulung Moldovenesc, Cazinoul de la Vatra Dornei sunt alte obiective care au fost promovate pentru reabilitare.

„O poartă principală de intrare în Bucovina, Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava a devenit unul dintre cele mai moderne și mai sigure aeroporturi internaționale din lume, fiind reabilitat printr-un proiect cu finanțare europeană, de peste 40 milioane Euro”, se mai arată în comunicat.

Pe lângă investiții, evenimentele și acțiunile de promovare au făcut din Bucovina una din primele destinații în preferințele turiștilor, susține PNL în comunicat adăugând că turismul religios a fost promovat prin proiectele Paștele în Bucovina, Pelerin în Bucovina, Crăciun în Bucovina, iar mănăstirile din Bucovina, multe dintre ele monumente UNESCO, sunt atracții deosebite.

„Promovarea trecutului istoric, a tradițiilor, specificul local și personalitățile artistice ale zonei promovate prin proiectele Hora Bucovinei, Festivalul European al Artelor „Ciprian Porumbescu”, Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”. Aceste proiecte sunt mărci înregistrate, devenind manifestări consacrate”, se mai arată în comunicat.

 

Mai mult, PNL susține că investițiile în obiectivele turistice, în infrastructura zonei, promovarea intensă, consistentă, fac din Bucovina o destinație turistică de excelență, iar aceste rezultate au fost apreciate și de Comisia Europeana, prin structurile sale de profil.

„O parte din aceste investiții au fost argumente incluse în criteriile de evaluare în cadrul unei competiții de proiecte, unde proiectul depus tot de CJ Suceava, prin structura sa de turism, CNIPT, a fost declarat câștigător, iar Suceava a fost desemnată destinație europeană de excelență și inclusă în Rețeaua EDEN. Pe 22 martie, la Bruxelles, lui Gheorghe Flutur i-a fost înmânat trofeul EDEN 2017 Winner (locul I), pentru proiectul depus de Consiliul Județean Suceava. Ceremonia de acordare a premiului a avut loc în cadrul unei gale organizate de Comisia Europeană prin Direcția Generală pentru Piața Internă, Industrie, Antreprenorial și IMM-uri (DG GROW), și Agenția de finanțare a Comisiei Europene pentru IMM-uri (EASME)”, se mai arată în comunicat.

Totodată, PNL susține că, în continuare, se are în vedere punerea în valoare a peisajelor, a parcurilor și rezervațiilor naturale, Bucovina având de curând un nou obiectiv inclus în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, Codrii seculari de la Slătioara.

„Sunt deja rute de pelerinaj, și inițiate demersuri de realizare a unei rute culturale în care vor fi incluse bisericile pictate. Este în implementare proiectul Drumurile lui Ștefan, rute prin care vor fi conectate și promovate ctitorii ștefaniene din țară, precum și cele din stânga Prutului și din Ucraina”, se precizează în finalul comunicatului.(N.B.)


Intră acum și în grupul de