Catalin Nechifor si-a anuntat principalele directii de actiune daca va castiga presedintia CJ Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, şi-a anunţat, joi, principalele direcţii de acţiune după ce USL va câştiga conducerea Consiliului Judeţean Suceava, acesta arătând că prioritare sunt infrastructura, dezvoltarea agriculturii şi a producţiei agricole, turismul şi protecţia mediului.

Nechifor a spus într-o conferinţă de presă că imediat după ce USL va câştiga alegerile pentru Consiliul Judeţean Suceava va fi dispus un audit financiar privind contractul de întreţinere a drumurilor judeţene încheiat de CJ Suceava cu firma Transporturi Auto SA Botoşani aparţinând lui Constantin Conţac.

El a spus că Gheorghe Flutur a oferit pe tavă întreţinerea structurii de drumuri judeţene la preţuri care sunt mari.

„Flutur a găsit un singur investitor, Conţac din Botoşani, cu o firmă cu utilaje pe sponci, care nu-şi face datoria şi nu a intervenit cu trebuie pe drumurile judeţene. Iarna asta a început de câteva zile şi ei nu erau pregătiţi. Ar fi trebuit să asculte prognoza meteo, sau să dea în foi de ceapă şi să vadă că vine ninsoare”, a spus Nechifor.

Preşedintele PSD Suceava a spus că PDL dovedeşte o desconsiderare a factorului local, precizând că în ceea ce priveşte întreţinerea drumurilor judeţene, Gheorghe Flutur a dat activitatea unei firme din Botoşani în detrimentul firmei deţinute de CJ Suceava care trebuie să-şi concedieze salariaţii, iar primarul Sucevei, Ion Lungu, închide Termica SA, iar noua centrală este construită de o firmă, probabil firmă prietenă PDL.

„Noi vrem să redăm Suceava sucevenilor”, a spus Nechifor.

El a arătat că sucevenii aşteaptă soluţii, iar USL are soluţii pentru Suceava cât şi pentru toată ţara.

Nechifor a precizat că USL definitivează strategia de dezvoltare a judeţului Suceava, care este al doilea ca mărime din ţară şi are o problematică foarte complexă.

Preşedintele PSD Suceava a spus că în domeniul turismului va fi regândită întreaga strategie promovată acum de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, subliniind că acesta promovează doar turismul de eveniment, de Crăciun, de Paşti şi de Anul Nou.

„Vreau să vă spun domnule Flutur că există viaţă şi între sărbători. Aglomerarea de turişti în perioada sărbătorilor nu e de ieri de azi. Noi trebuie să facem ca întregul an să fie sezon în Bucovina şi pentru asta trebuie făcute şi investiţii în infrastructură”, a spus Nechifor.

El a mai arătat că şi proiectul Produs în Bucovina nu reprezintă acum decât vânzarea de cârnaţi în parcări în timp ce judeţul Suceava înseamnă agricultură.

Nechifor a arătat că până nu de mult judeţul Suceava era furnizor de sămânţă certificată de cartof şi porumb, ceea ce trebuie să redevină, iar agricultorii vor trebui să aibă unde să-şi vândă produsele.

Potrivit liderului social-democrat 45 la sută din populaţia judeţului trăieşte în zona rurală şi are nevoie de programe serioase care să conducă la dezvoltarea activităţilor lor, dar aceasta necesită şi ca produsele să fie cumpărate de procesatori care să le vândă mai departe.

În ceea ce priveşte protecţia mediului, Nechifor a spus că un proiect prioritar este cel de înfiinţare a depozitelor ecologice de la Moara şi Pojorâta.

„Din 2004 când Flutur şi ai lui au blocat proiectul prin care de gestionarea deşeurilor s-ar fi ocupat o firmă germană specializată nu s-a mai întâmplat nimic. Nu s-au mişcat lucrurile. Acum ducem gunoiul la Botoşani, dar asta doar până la sfârşitul anului. Dacă nu se fac aceste depozite vom ajunge să ducem deşeurile la Cernăuţi şi să plătim şi taxe vamale”, a spus Nechifor.

În ceea ce priveşte atragerea de fonduri pe proiecte europene, Cătălin Nechifor a spus că are o relaţie apropiată cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schultz, care a fost şeful de grup parlamentar când Nechifor a fost europarlamentar.

„Voi profita de această relaţie personală în interesul judeţului”, a spus preşedintele PSD Suceava care a menţionat că o delegaţie a socialiştilor europeni condusă de Schultz ar putea veni în Suceava în preajma Congresului PES din acest an de la Bucureşti.

El a subliniat că din 2013 în UE va fi funcţional un nou cadru financiar, iar relaţia între instituţiile europene şi autorităţile locale va fi directă, cu mult mai puţine proceduri naţionale.


Intră acum și în grupul de