Catalin Nechifor a lansat, joi, Contractul USL pentru judetul Suceava care prevede locuri de munca, infrastructura, dezvoltarea agriculturii si sanse egale (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PSD Suceava, care este candidat al USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava, a lansat, joi, Contractul USL pentru judeţul Suceava care prevede o nouă abordare politică a întregului concept de dezvoltare.

Astfel, USL doreşte o altfel de relaţie cu mediul de afaceri, cu o nouă abordare ce prevede crearea de locuri de muncă prin parcuri industriale în principalele zone urbane, dar care atrage şi forţa de muncă din spaţiul rural adiacent acestor oraşe.

Nechifor a explicat că va fi industrializată zona Suceava-Fălticeni, la Rădăuţi vor fi înfiinţate noi locuri de muncă prin dezvoltarea industriei mobilei ce adaugă valoare exploatării lemnului, în Siret se va dezvolta o zonă economică specială cu un parc logistic pentru comerţul între est şi vest, la Vatra Dornei se va realiza bucla de închidere a investiţiei majore în infrastructură turistică şi facilităţi pentru sporturi de iarnă din Munţii Călimani, la Câmpulung Moldovenesc vor fi înfiinţate locuri de muncă prin activitatea turistică şi economică, iar la Gura Humorului se va dezvolta o platformă industrială.

„Dorim să creştem Produsul Intern Brut al judeţului cu o schimbare de concept economic care să ţină cont de evoluţiile mondiale legate de criza economică, financiară şi anunţata criză alimentară”, a spus Cătălin Nechifor.

El a spus că noul concept oferă şanse egale pentru foarte mulţi suceveni, iar dezvoltarea infrastructurii rutiere reprezintă un alt punct important din Contractul USL cu judeţul Suceava.

Cătălin Nechifor a arătat că vor fi făcute demersuri la Guvern pentru urgentarea modernizării drumurilor importante care traversează judeţul, cum este DN 18, de la Iacobeni spre Cârlibaba, DN 17 B de la Vatra Dornei spre Piatra Neamţ sau DN 2 de la Roman spre Siret.

Totodată, urmează să fie modernizată şi zona de aeroporturi, arătând că este de neînţeles că actuala conducere a CJ Suceava nu a avut în vedere că pe Aeroportul din Suceava nu se poate alimenta un avion sau un elicopter, iar pe lângă aeroportul sucevean va trebui repus în funcţiune aerodromul de la Floreni pentru avioane mici.

În domeniul agriculturii, USL Suceava susţine asocierea localităţilor pentru a dezvolta afaceri pe produsul agricol dominant, exemplificând cu Iaslovăţ şi Milişăuţi care se pot asocia pentru a vinde varză, castraveţi sau murături, iar în zona de munte se va insista pe fermele zootehnice.

Cătălin Nechifor a arătat că prin asociere, localităţile vor beneficia de finanţare europeană pentru construcţia de silozuri industriale, dar că trebuie să fie înfiinţate şi mici întreprinderi care să facă produsele vandabile, în sensul că le vor selecţiona şi ambala astfel încât produsele să fie prezentate standardizat pentru a putea fi preluate de marile lanţuri de magazine.

Mai mult, în diverse zone ale judeţului Suceava va fi încurajat învăţământul care să pregătească şi să formeze angajaţi pentru domeniile dominante ale zonei respective.

Astfel, la Vicovu de Sus ar urma să fie specializaţi tinerii pentru a lucra în industria încălţămintei, fiind multe fabrici în zonă ce au nevoie de personal, sau în zona Dorna Candrenilor să fie format personal pentru sectorul zootehnic sau pentru industria laptelui sau pentru turism.

În ceea ce priveşte Universitatea Suceava, USL doreşte să readucă instituţia pe locul pe care îl merită după ce Guvernul PDL, ministrul Daniel Funeriu şi-au bătut joc de această universitate declasând-o.

Cătălin Nechifor a subliniat că a deja făcut demersuri, iar cifra de şcolarizare la universitate a crescut atât la studenţii români cât şi la cei din Republica Moldova.

El a spus că Suceava are nevoie de oameni inteligenţi şi bine şcoliţi.

„Facem ceea ce este natural ca sucevenii să aleagă USL. Orice altă variantă e risc pentru Suceava”, a conchis Cătălin Nechifor.


Intră acum și în grupul de