Rosal a facut plangere penala ca a fost eliminata nejustificat de la licitatia de salubrizare stradala


Intră acum și în grupul de

Firma Rosal, care s-a ocupat în ultimii 10 de ani de salubrizarea stradală a municipiului Suceava a depus plângere penală în care acuză că ar fi fost eliminată nejustificat de două ori de la licitaţia de salubrizare stradală care a fost câştigată de firma Diasil.

Potrivit unor surse din administraţia suceveană, plângerea a fost formulată la sfârşitul anului trecut, iar acum procurorii au început verificarea celor semnalate şi au solicitat municipalităţii toată documentaţia care a stat la baza organizării licitaţiei, soluţionarea contestaţiilor şi desemnarea câştigătorului.

rosal la treaba prin suceava

Rosal susţine în plângere că la prima fază a licitaţiei a fost eliminată abuziv pe motiv că nu avea toate plăţile achitate către bugetul de stat în condiţiile în care avea de primit o sumă mai mare de la municipalitatea suceveană şi, conform legii, se putea face compensarea, dar şi că după ce această cerere a fost admisă a fost descalificată pentru că nu ar fi avut în Suceava numărul de maşini solicitate, dar că firma le deţine la Bucureşti şi le putea aduce.

Anchetatorii au solicitat, pentru a verifica cele semnalate, toate documentele legate de licitaţie, cu accent pe contestaţiile depuse şi modul lor de soluţionare şi deciziile de la Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor şi de la Curtea de Apel Suceava privind aceste contestaţii.

În acest caz se verifică, în special, respectarea procedurii de achiziţie şi soluţionarea contestaţiilor.

Salubrizarea stradală în municipiul Suceava va fi efectuată în următorii şapte ani de firma Diasil, pentru 3,64 de milioane de lei, fără TVA anual, după ce Curtea de Apel Suceava a decis, în noiembrie 2014, definitiv, respingerea contestaţiei depuse de firma Rosal.

 

Primăria Suceava a lansat la sfârşitul anului 2012 licitaţia pentru concesionarea pe o perioadă de patru ani a salubrizării oraşului, pentru suma de 25 de milioane de lei, iar în primăvara anului 2013 a anunţat câştigătorii.

 

Rezultatul licitaţiei a fost contestat de firma Rosal, care asigurase în ultimii opt ani acest serviciu în Suceava şi care depusese cea mai bună ofertă, dar a fost descalificată.

Contestaţia firmei Rosal a fost admisă, dar ulterior Curtea de Apel Suceava a decis reluarea întregii licitaţii.

După reluarea licitaţiei, în luna aprilie 2014 Primăria Suceava a fost nevoită să refacă întregul caiet de sarcini care fusese aprobat iniţial de ANRMAP, dar care, apoi a fost respins de aceeaşi autoritate.

Între prevederile modificate au fost cele privind durata concesiunii, garanţia de participare, experienţa similară care presupune şi dovada că firma respectivă a încheiat cu succes contracte similare.

Licitaţia a fost câştigată în luna august de firma Diasil, dar rezultatul licitaţiei a fost contestat în instanţă de firma Rosal, care a asigurat din anul 2003 salubrizarea stradală în municipiu.

Contractul cu firma Rosal pentru salubrizarea municipiului Suceava a expirat la data de 1 decembrie 2012, iar până la desemnarea prin licitaţie a noului operator, contractul a fost prelungit.


Intră acum și în grupul de