Se pregătește deschiderea noului an universitar. Au fost făcute lucrări de igienizare a căminelor studențești ale USV, iar la restaurantul din campus specialiştii de la Facultatea de Inginerie Alimentară şi ai Departamentului de Sănătate- Nutriţie şi dietetică colaborează pentru diversificarea meniului


Intră acum și în grupul de

Un număr de 1100 de locuri de cazare sunt disponibile în căminele Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava pentru noul an universitar, iar alte 200 de locuri ar putea fi alocate în căminele liceelor sucevene, tarifele de cazare fiind menţinute la nivelul celor din anul academic precedent.

Cantina USV

Prorectorul Universităţii “Ştefan cel Mare”Suceava, responsabil cu baza materială şi probleme studenţeşti, prof.univ.dr. ec. Gabriela Prelipcean, a declarat pentru NewsBucovina că, pentru noul an universitar, care va fi deschis în data de 3 octombrie, sunt disponibile 1100 de locuri de cazare în căminele universităţii.

Prelipcean a spus că, anual, sunt înregistrate peste 2500 de cereri de cazare, iar pentru suplimentarea numărului de locuri de cazare, USV a înaintat Primăriei Suceava şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava adrese prin care solicită o situaţie a locurilor rămase libere, care să fie disponibile pentru cazarea studenţilor în căminele liceelor din municipiu.

Ea a precizat că în căminele din campusul USV au fost efectuate în această vară lucrări de reparaţii şi de igienizare, lucrări de igienizare fiind realizate şi în Căminul C3, situat lângă Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava.

Prorectorul sucevean a subliniat că USV a solicitat MENCŞ fonduri pentru efectuarea unor reparaţii capitale la Căminul C1 din campusul universitar, într-o primă fază fiind necesară suma de aproximativ un milion de lei, pentru realizarea studiului de fezabilitate, însă, până în prezent, nu au fost alocate fonduri în acest sens.

Prelipcean consideră că prin oferirea locurilor de cazare se pot atrage şi studenţi din medii defavorizate şi din mediul rural al judeţului, dar şi din judeţele vecine.

Prorectorul sucevean a menţionat că tarifele de cazare rămân la acelaşi nivel ca în anul academic precedent şi sunt cuprinse între 140 şi 350 de lei pe lună, în funcţie de facilităţile şi dotările căminelor, iar mai multe categorii de studenţi beneficiază de anumite reduceri la tarifele de cazare, respectiv cei care provin din medii defavorizate, care au părinţi cadre didactice universitare, cei care suferă de anumite boli cronice sau studenţii cu dizabilităţi.gabriela-prelipcean-1

Ea a mai spus că şi la restaurantul din campusul universitar au fost efectuate lucrări de reparaţii şi igienizare, iar până la deschidere, prevăzută în data  de 3 octombrie, personalul unităţii lucrează în colaborare cu specialiştii de la Facultatea de Inginerie Alimentară şi cu cei de la Departamentul de Sănătate- Nutriţie şi dietetică pentru diversificarea meniului.

Prelipcean a subliniat că Universitatea suceveană oferă facilităţi pentru studenţii cu dizabilităţi precizând că s-au creat rampe de acces în corpurile instituţiei, dar şi la restaurantul din campus, iar în grupele în care studiază studenţi cu dizabilităţi cursurile şi seminariile sunt susţinute în sălile de la parterul clădirilor, singurul corp de clădire care dispune de lift fiind Corpul E.

Ea a mai spus că, în anii următori, din fondurile de dezvoltare instituţională, se va încerca găsirea unor soluţii pentru facilitarea accesului şi la etajele superioare ale clădirilor pentru studenţii cu dizabilităţi.

“Respectivii studenţi sunt foarte mult susţinuţi de familie, de colegi, de profesori, ceea ce este impresionant”, a menţionat Prelipcean

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de