Peste 2.500 de elevi suceveni au fost informați de polițiști despre pericolul internetului și lumii virtuale, dar și al consumului de alcool sau al absenteismului școlar


Intră acum și în grupul de

Peste o sută de polițiști au discutat, luni, cu peste 2.500 de elevi din școlile sucevene despre situațiile în care pot deveni victime ale unor infracțiuni.

Acțiunea a fost prilejuită de marcarea „Zilei Nonviolenţei în mediul şcolar”, anunță Poliția Suceava.

Astfel, pericolele internetului şi ale lumii virtuale, consumul de alcool, abandonul şi absenteismul şcolar, plecările voluntare de la domiciliu,  au fost câteva dintre temele de discuţie dintre poliţişti şi cei peste 2500 de elevi din mediul primar şi gimnazial care au beneficiat de sfaturi şi recomandări preventive şi au fost implicaţi în activităţi interactive.

Poliția Suceava notează că pe raza judeţului Suceava există  768 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat și privat(747 de stat și 21 private), din care 175 în mediul urban şi 593 în mediul rural, din care 123 sunt asigurate cu pază, 268 sunt dotate cu sisteme de supraveghere video  iar 90 dispun atât de pază umană cât și de sisteme de supraveghere video. La nivelul județului 287 de unități de învățământ nu sunt asigurate cu pază sau cu sisteme de supraveghere video.

În anul 2016 au fost sesizate 53 infracţiuni în mediul şcolar.

Potrivit sursei citate, infracţiunile de lovire reprezintă majoritatea infracțiunilor comise în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ. Majoritatea infracţiunilor au fost comise în incinta unităţilor de invăţământ, pe timpul recreaţiei. Infracțiunile de vătămare corporală din culpă au fost autoaccidentări produse în timpul orelor de educație fizică sau în timpul recreației.

Totodată, siguranţa rutieră a copiilor în zona unităţilor rămâne o prioritate a poliţiştilor.

Poliţiştii suceveni reamintesc copiilor şi părinţilor să manifeste responsabilitate maximă cu privire la respectarea regulilor privind siguranţa rutieră a celor mici.

De aceea, elevii sunt sfătuiți să traverseze strada numai pe marcajul pietonal (“ZEBRA “), prin dreptul indicatoarelor “Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare numai la culoarea verde a acestora, iar înainte de a traversa prin aceste locuri și să se asigure atent din ambele părți că nu se apropie nici un autovehicul

Părinții sunt sfătuiți să nu lase copiii nesupravegheați în timpul folosirii locurilor de joacă, a arterelor rutiere sau mijloacelor de transport în comun și că cele mai sigure locuri de joacă sunt cele pe unde nu circulă mașini, respectiv terenurile de sport, parcurile, curtea casei, a școlii și a grădiniței.


Intră acum și în grupul de