FOTO Echipajul Liceului Tehnologic Cajvana, premiat la ”Olimpiada Micilor Bancheri”


Intră acum și în grupul de

Elevi de la Liceul Tehnologic Cajvana, din clasa a III-a C, îndrumaţi de prof. înv.primar Lidia-Loredana Seserman, au participat vineri, 5 mai, la etapa naţională a Concursului național de educaţie financiară „Olimpiada micilor bancheri”, la Bucureşti. La secţiunea Proiecte, elevele Bucşa Andreea, Chindriş Denisa şi Lungu Elisabeta au obţinut unul din premiile speciale, pentru creativitate, cu jocul de cărţi ,,Guvernatorul ”.

Doamna Ligia Georgescu – Goloşoiu, consilier BNR, doctor în economie şi coordonator al grupului de lucru care a realizat programa şcolară ”Educaţie financiară” și autorul auxiliarelor curriculare pentru educație financiară,  a fost încântată de jocul conceput de copiii ce au reprezentat judeţul Suceava şi a promis că îi va ajuta la omologarea lui şi îl va distribui ca material didactic la clasele unde se predă opţionalul Educaţie financiară. Jocul de cărţi expus în cadrul expoziţiei a ajuns în posesia guvernatorului BNR, domnul Mugur Isărescu.

Ziua de vineri va rămâne mult timp în amintirea noastră. Cei mai buni 120 de elevi de clasa a III-a şi a IV-a din ţară au avut ocazia să îşi demonstreze dibacia şi cunoştinţele dobândite la opţionalul de Educaţie Financiară.

Micuţii şi-au început ziua într-o atmosferă tensionată pentru unii, relaxată pentru alţii, specifică sălii de concurs. Au avut de susţinut proba scrisă, o adevărată provocare pentru ei.

Ei au avut de rezolvat trei tipuri de subiecte : un subiect de monedă, schimb valutar şi atenţie, analiza veniturilor şi cheltuielilor, un subiect de calcul matematic şi o compunere, un subiect referitor la alegerea înţeleaptă „O întâlnire cu Îngerul Inspiraţiei şi al Soluţionării Problemelor ” .

Emoţiile şi suspansul aflării rezultatelor de la sfârşitul zilei nu i-au împiedicat pe elevi ca după susţinerea probei scrise să îşi recapete zâmbetul şi să se bucure de o minunată zi. Cu speranţa că vor fi câştigători, s-au îndreptat către instituţiile pe care le-au vizitat, au fost în centrul atenţiei, au vizitat Master Card, BRD şi Alpha Bank, au pus întrebări şi au aflat răspunsuri la curiozităţile avute. au dat interviuri la radio şi TV, au urcat pe scenă şi s-au bucurat de premii şi cadouri.

Am retrăit momentele decernării premiilor, emoţii, alături de copiii mei, în aula unei facultăţi prestigioase, Universitatea Româno-Americană.

Am participat la o manifestare de o calitate excepţională, cu o organizare imecabilă, cu iniţiatori şi parteneri de o înaltă ţinută, cu gazde primitoare, cu oameni deschişi şi super implicaţi în susţinerea educaţională a copiilor. Chiar dacă la examenul scris nu s-au numărat printre  câştigători, le felicit pe fetele mele participante la această competiţie. Anul viitor vom fi în clasa a IV-a, vom parcurge a doua oară manualul de Educaţie Financiară şi culegerea “ Clubul Micilor Bancheri”, ne vom întoarce mai pregătiţi. Sunt convinsă că acea zi de vineri a reprezentat pentru ele o experienţă de neuitat.

Deoarece România a câştigat Marele Premiu pentru educaţie financiară la Global Inclusion Awards 2017, pentru eforturile făcute în domeniul educaţiei financiare şi sprijinul acordat copiilor şi tinerilor în vederea unei mai bune incluziuni financiare. Sunt mândră că am avut şi noi o contribuţie la realizarea acestei performanţe.

Îi mulţumesc pe această cale şi doamnei Ligia Georgescu Goloşoiu, consilier BNR şi preşedinta Asociaţiei pentru Promovarea Performanţei în Educaţie, pentru şansa oferită şi Liceului Tehnologic Cajvana de a se număra printre cele 40 de şcoli din ţară participante la această competiţie, precum şi domnului director, profesor Robu Nicolae pentu încurajare şi spijinul acordat. (Prof.înv.primar LIDIA-LOREDANA SESERMAN, responsabilă cu promovarea imaginii Liceului Tehnologic Cajvana)


Intră acum și în grupul de