Aproape zece mii de vizitatori la Noaptea Muzeelor în Suceava. Cei mai mulți au vizitat Cetatea de Scaun a Sucevei și Muzeul de Istorie


Intră acum și în grupul de

Aproape zece mii de persoane au vizitat, sâmbătă, cu ocazia Nopții Muzeelor, obiectivele Muzeului Bucovinei, iar aproape două treimi dintre acestea au vizitat Cetatea de Scaun a Sucevei și Muzeul de Istorie.

Potrivit statisticii efectuate de Muzeul Bucovinei, în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor, desfășurată sâmbătă între orele 18 – 24 când intrarea a fost gratuită, au fost înregistrați 9.562 de vizitatori.

Astfel, la Muzeul Etnografic „Hanul Domnesc”, unde a fost și un recital susținut de Cătălin Condurache și Sandy Deac au fost 570 vizitatori în timp ce la Muzeul Satului Bucovinean, deschis până la ora 20 și unde a fost un spectacol susținut de Ansamblul „Ciprian Porumbescu” au fost înregistrați  440 de vizitatori.

La Muzeul de Științele Naturii unde a fost și un recital de nai al Asociației Culturale Friderich Schwarz  au fost 1600 de vizitatori.

Muzeul de Istorie a adunat 2.727 de vizitatori, aici fiind prezentat și un recital de muzică clasică al Asociației „Scherzo Dell`Arte” Suceava.

Cei mai mulți vizitatori, 4.225 au fost înregistrați la Cetatea de Scaun a Sucevei unde a fost prezentat și un spectacol pirotehnic al Ordinului Solomonarilor din Suceava.

În acest an a fost lansat și un proiect-pilot prin care suceveni au putut merge, gratuit la Fălticeni pentru a vizita Muzeul „Ion Irimescu”, Muzeul Apelor „Academician Mihai Băcescu” și Galeria Oamenilor de Seamă, în timp ce fălticenenii au putut veni la Suceava pentru a vizita obiectivele Muzeului Bucovinei.

Acest proiect-pilot, realizat printr-un parteneriat între Muzeul Bucovinei și Muzeul „Ion Irimescu” a fost un succes în condițiile în care cele două curse au fost pline, fiind câte o sută de suceveni și fălticeneni care au beneficiat de proiect.

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a spus că cereri au fost mai multe, dar că nu a existat logistica necesară pentru a le onora, menționând că anul viitor proiectul va fi continuat.

De remarcat este că angajații Muzeului Bucovinei au protestat prin mesaje față de nivelul de salarizare, purtând tricouri cu mesajul -Și eu sunt lucrător în Muzeu. Muzeele nu sunt cultură de gradul 3.

Sursa foto: Muzeul Bucovinei


Intră acum și în grupul de