Situaţia încadrării cu medici din Spitalele municipale Rădăuţi, Fălticeni şi Vatra Dornei s-a îmbunătăţit fiind acoperite specialităţile deficitare în personal. În anul 2017, aproape 20 de medici au fost angajaţi în cele trei spitale sucevene.


Intră acum și în grupul de

Zece medici au fost angajaţi cu contracte individuale de muncă sau de prestări servicii în Spitalul municipal Rădăuţi în cursul anului trecut, alte posturi vacante ar urma să fie scoase la concurs în acest an.

Managerul Spitalului municipal Rădăuţi, jurist Traian Andronachi, a declarat pentru NewsBucovina că în cursul anului trecut au fost angajaţi prin concurs 9 medici cu contracte de muncă pe perioadă nedeterminată şi un medic cu contract de prestări servicii.

Andronachi a spus că medicii angajaţi asigură asistenţa medicală în  Secţiile Chirurgie, ATI, Ortopedie, Neonatologie, Neurologie, Medicină Internă, Cardiologie, Psihiatrie, Dispensarul TBC, iar cel angajat cu contract de prestări servicii profesează în Secţia de Medicină Internă.

El a mai spus că în 2017 au şi plecat medici din spital fie prin pensionare, fie prin transfer.

“Noi am scos la concurs mai multe posturi de medic în diferite specialităţi, dar credem că în perioada imediat următoare ar putea să se ocupe încă două posturi vacante în specialităţile ATI şi Radiologie” a precizat Andronachi.

Managerul Spitalului municipal Rădăuţi a menţionat că a fost trimis deja anunţul spre publicare în “Viaţa Medicală” privind organizarea concursului pentru ocuparea unor posturi vacante de medic pentru Compartimentul de Primiri Urgenţe şi Secţiile de Cardiologie, Diabet şi Boli de Nutriţie, Medicină Internă şi Radiologie.

La Spitalul municipal Fălticeni au fost angajaţi trei medici în anul 2017

Managerul Spitalului municipal Fălticeni, medicul Vlad Morariu, a declarat pentru NewsBucovina că în 2017 au fost angajaţi trei medici în specialităţile ATI, psihiatrie şi geriatrie şi gerontologie.

Morariu a precizat că alte trei posturi vor fi scoase la concurs în specialităţile ortopedie, obstetrică-ginecologie şi dermato-venerologie, anunţul urmând să fie publicat în perioada imediat următoare în Viaţa Medicală.

“Prin urmare, aşteptăm să se înscrie medici pe aceste posturi care vor fi scoase la concurs”, a mai spus Morariu

La Spitalul municipal Vatra Dornei au fost angajaţi şase medici în 2017, iar de la 1 ianuarie 2018 s-au prezentat la post şase medici rezidenţi

Managerul Spitalului municipal Vatra Dornei, Valentin Stan, a declarat pentru NewsBucovina că unitatea dorneană a propus spre publicare şase posturi pentru medici rezidenţi care s-au şi ocupat în cursul lunii noiembrie 2017, din care un post în specialitatea boli infecţioase, unul în specialitatea epidemiologie, altul în medicina de urgenţă, unul în specialitatea radiologie, unul în specialitatea chirurgie generală şi unul în specialitatea obstetrică-ginecologie.

Stan a spus că cei şase medici s-au prezentat la post începând cu data de 1 ianuarie 2018.

El a precizat că în cursul anului 2017 a fost angajat cu contract de prestări servicii un medic ginecolog care asigură gărzile, un medic pediatru care a finalizat Rezidenţiatul şi s-a prezentat la post, un medic chirurg a fost angajat prin concurs în Secţia de Chirurgie generală,  un medic ATI pensionar a fost angajat la Compartimentul de Primiri Urgenţe, dar asigură asistenţa medicală şi în specialitatea de Anestezie-Terapie Intensivă, iar alţi doi medici specialişti în obstetrică-ginecologie şi medicină internă, care au finalizat Rezidenţiatul în 2017, s-au prezentat la post.

Stan a menţionat că în 2017 nu s-a prezentat la post un farmacist, dar că în prezent există un farmacist în spital, care lucrează cu normă întreagă.

“Suntem descoperiţi, în continuare, în specialitatea ATI. Vom scoate din nou la concurs un post de medic ATI”, a spus Stan.

Managerul Spitalului municipal Vatra Dornei a subliniat că situaţia încadrării cu medici s-au îmbunătăţit mult faţă de acum un an şi jumătate arătând că toate specialităţile din structura unităţii sunt acoperite cu medici, cu excepţia celei de ATI.

El a precizat că în Secţia de Boli Infecţioase asistenţa medicală de specialitate este asigurată de doi medici pensionari, dar că un medic rezident îşi va termina în acest an specializarea şi se va prezenta la post.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de