La USV a avut loc cea de-a VII-a ediție a evenimentului „Career Advice For Students”


Intră acum și în grupul de

Asociația Studenților Implicați în Dezvoltarea Carierei (A ȘTI DC) în parteneriat cu Laboratorul de incubare a afacerilor (INCUBAF) al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava a organizat miercuri, 5 decembrie a.c., în Aula Corp E, cea de-a 7-a ediție a evenimentului „Career Advice For Students” cu tema „Follow your dreams”.

Potrivit organizatorilor, peste 110 studenți au avut ocazia să asculte experiențele profesionale ale celor patru invitate ale acestui eveniment și sfaturile acestora pentru a-și construi o carieră de succes în diferite domenii.

Astfel, Alina Cojocariu (Administrator S.C. Osiris White Farm S.R.L. și S.C. Oglinda Fotografică S.R.L.) a povestit despre experiența ei ca antreprenor, cum a deschis prima afacere, ce greutăți a avut și ce a motivat-o. A răspuns întrebărilor studenților referitor la ideea de a deschide o afacere, la necesitatea unui plan de afaceri sau o analiză a pieței, urmate de o strategie de marketing adecvată.

Mihaela Turcu (Manager Resurse Umane MIND Software România, filială a multinaționalei MIND) le-a prezentat studenților ce oportunități de carieră oferă firma MIND dar și ce studii, abilități și competențe sunt cerute pentru angajare pe piața de IT la nivel local și regional. Le-a explicat cu două aplicații practice importanța creativității și a proiectelor de echipă.

Roxana Medvihgi (Director Adjunct Retail Banca Transilvania Suceava) le-a prezentat studenților avantajele de a lucra la o corporație sau la o firmă cu un număr mare de angajați și o structură managerială clară, cu regulamente și proceduri exacte. De asemenea, a pus accentul pe depășirea limitelor și o implicare în activitățile companiei pentru a rezolva problemele clienților, mai ales în contextul actualei revoluții industriale.

Experiența de a lucra la radio și avantajele implicării în diferite activități de voluntariat le-a fost explicată studenților de Maria Reuț (realizator programe Radio AS Suceava), punând accent pe pasiunea de a te implica într-o activitate.

„Ne-a onorat prezența acestor invitați la conferință. Consider a fost o experiență pozitivă pentru studenți și sunt convins că vor încerca să aplice sfaturile primite de la invitați. Am fost plăcut surprins pentru că am regăsit în prezentări multe elemente comune cu cele pe care încerc să le insuflu studenților la ore sau în cadrul organizației: ieșirea din zona de confort, importanța satisfacției clienților, activitățile de muncă în echipă, dezvoltarea abilităților prin activități practice”, a declarat moderatorul conferinței, conf.univ.dr.ec. Ghiuță Ovidiu-Aurel, Președinte de onoare al asociației.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de