Noutăţi la Şcoala de Iarnă a Educaţiei de Excelenţă de la Humor


Intră acum și în grupul de

La Şcoala de Iarnă a Educaţiei de Excelenţă, a II-a ediţie, de la Gura Humorului, „calitatea, valoarea şi excelenţa au fost doar primele principii pe care le-au descoperit cadrele didactice prezente”, spun organizatorii, care mai adaugă faptul că schimbarea atitudinii a fost procesul care a încurajat promovarea idealurilor educaţiei de excelenţă.

Şcoala de Iarnă a Educaţiei de Excelenţă, aflată la ediţia a II-a, gazduită de Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, a reuşit să adune peste 80 de cadre didactice din toată ţara pentru a-şi dezvolta capacităţile pedagogice necesare proiectării metodologice şi didactice inovative, în vederea îndrumării tuturor copiilor, dar în special pe cei capabili de înaltă performanţă. „Profesorii s-au bucurat de cursurile educaţiei diferenţiate susţinute în premieră la Gura Humorului de Florian Colceag, expert internaţional în educaţia excelenţei, preşedintele IRSCA GIFTED Education şi EDUGATE. În cadrul sesiunilor de formare şi pregătire profesională, dascălii participanţi au avut prilejul de a învăţa despre metodele de identificare şi susţinere a copilului supradotat, nevoile speciale, dar şi elaborarea unei curricule diferenţiate în vederea dezvoltării potenţialului individual. Cursurile şi-au propus să stimuleze şi să promoveze învăţământul de calitate şi cercetarea românească, să atragă în această activitate dascăli dotaţi, cu înclinaţie spre cercetare, leadership, antreprenoriat şi arte şi să contribuie la prestigiul acestor activităţi pe plan naţional şi internaţional.

Liderii Mileniului Trei ( LMT) este un program educaţional în arta de a conduce, iniţiat şi promovat la nivel naţional de Fundaţia CODECS pentru Leadership, în parteneriat cu Consiliul Britanic şi cu acordul Ministerului Educaţiei, având ca ţintă transformarea şcolii de azi în ŞCOALĂ PE BUNE, bazată pe valori precum ÎNCREDEREA, ONESTITATEA, COMPETENŢA, PERFORMANŢA ŞI CURAJUL ACŢIUNII CIVICE. „În premieră, Şcoala de Iarnă a Educaţiei de Excelenţă a reuşit să unească cele două forţe ale politicii educaţiei de excelenţă prin desfăşurarea sesiunilor de formare şi pregătire a cadrelor didactice. De această ofertă a Şcolii au beneficiat şi copiii din clasele V-XII, înscrişi în programul LMT la nivelul oraşului Gura Humorului”, a menţionat profesoara Cristina Pupăză, trainer LMT şi coordonator al Şcolii de Iarnă a Educaţiei de Excelenţă, în calitate de Director Dezvoltare Programe, zona N-E în cadrul IRSCA Gifted Education.

La iniţiativa organizatorilor Şcolii de Iarnă a Educaţiei de Excelenţă de la Gura Humorului, a avut loc în premieră Târgul de Inventică Didactică, găzduit de Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, coordonat de Loredana Angela Moraru, institutor la Colegiul Alexandru cel Bun. „În cadrul evenimentului au participat numeroase cadre didactice cu lucrări creative, reprezentând materiale didactice inovative. Târgul a fost structurat pe şase secţiuni: materiale-auxiliare didactice, proiecte educaţionale, CD-uri şi softuri educaţionale, reviste şcolare, prezentări şi materiale în Power Point, regăsindu-se în ultima secţiune invenţii autentice, cum ar fi: maşina de citire rapidă susţinută de conf univ. Radu Budei, „E-abecedarul” prezentat de învăţătoarea Adina Tulbure, creatoarea acestui produs şi Cub Angello, inventat de profesor Adriana Crisan”, afirmă coordonatoarea.

Chiar dacă Şcoala de Excelenţă se află la cea de-a patra ediţie de iarnă, anul acesta au fost prezenţi profesori care s-au întâlnit pentru prima dată cu noţiunile educaţiei de excelenţă. Carmen Posmangiu, institutor la Şcoala Nr. 4 Suceava, responsabil comunicare IRSCA Gifted Education, a relatat în câteva cuvinte din experienţa organizării Şcolii de Iarnă a Educaţiei de Excelenţă: „Întrucât am fost prezentă la toate şcolile educaţiei de excelenţă, anul acesta am avut bucuria de a fi în echipa de organizare a Şcolii de Iarnă a Educaţiei de Excelenţă Gura Humorului şi am încercat să dăm personalitate acestei ediţii prin unirea programului LMT la filosofia educaţiei de excelenţă”.

Profesoara Mihaela Ursaciuc, directorul Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, a susţinut de la început cu entuziasm organizarea Şcolii de Iarnă a Educaţiei de Excelenţă, alăturându-se echipei organizatoare IRSCA Gifted Education: „Mă bucur că am oferit profesorilor din toata ţara, dar mai ales colegilor din judeţ şi din colegiu, şansa de a descoperi calea spre succes în educaţia de excelenţă”.


Intră acum și în grupul de