O echipă a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava care a propus un sistem de control al irigaţiilor pentru grădini şi sere a câștigat competiția Energy Challenge 2019

Competiţia E.ON România a adus în finala de la Tîrgu Mureş 7 echipe studenţeşti care s-au confruntat pentru premii totale în valoare de 5.000 de euro; Sistemul ultramodern de control al irigaţiilor pentru sere şi grădini este proiectul care a întrunit punctajul cel mai mare şi a plasat Team Atlas din Suceava pe locul I.


Intră acum și în grupul de

Team Atlas de la Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava este echipa câştigătoare a concursului Energy Challenge 2019, obținând și un premiu în valoare de 3.000 de euro, au anunțat reprezentanții E.ON România.

Potrivit sursei citate, E.ON România împreună cu instituţiile partenere au organizat a V-a ediţie a Energy Challenge, competiţie de proiecte din domeniul energiei aflată în acest an sub semnul unor teme de mare actualitate: Eficienţă Energetică&Optimizare Reţea, Energie Verde, Digital&Smart şi Produse/Servicii Clienţi. 

Astfel, Team Atlas de la Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava, echipa câştigătoare a Energy Challenge 2019, şi-a adjudecat premiul în valoare de 3.000 de euro.

„Cotat cel mai bine de juriul format din specialişti din domeniul energiei, Project Flora este un sistem de control al irigaţiilor pentru grădini şi sere, folosind un sistem de senzori conectaţi la un microcomputer ce permite vizualizarea şi controlul grădinii în timp real”, a arătat sursa citată.

Pe locul secund s-a clasat DC District de la Universitatea Tehnică din Cluj, care a propus un nou model de staţie off grid de încărcare a vehiculelor electrice, bazată pe energie solară integrată printr-o microreţea de curent continuu. Prototipul de imprimantă 3D pentru piese/componente din mai multe sectoare industriale a adus echipei 3D Creativity de la UMFST Tîrgu Mureş locul 3.

În marea finală de la Tîrgu Mureş au participat 7 echipe de la Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava, UMFST Tîrgu Mureş, Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti, Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca şi Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu.

E.ON România, împreună cu instituţiile de învătământ superior și asociațiile studențești partenere, oferă de cinci ani tinerilor care urmează studii universitare ocazia de a revoluţiona lumea energiei prin perfecţionarea unor soluţii existente deja sau, de ce nu, de a identifica noi surse de energie care să schimbe complet configuraţia energetică actuală.

Energy Challenge este o competiţie dedicată studenţilor dornici să contureze noi modele de afaceri pentru lumea dinamică și în continuă schimbare a energiei. Competiția a debutat în 2015 pe plan local la Cluj Napoca, iar în 2016 s-a extins şi la Iaşi, antrenând până la acest moment peste 100 de studenţi. Concursul se adresează studenților la zi de la toate facultăţile din România, nivelul licenţă şi master.

Partenerii academici ai Energy Challenge sunt: Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea Politehnică București, Universitatea Politehnică Timișoara, Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Tg. Mureș, Universitatea din Oradea, Universitatea Petrol și Gaze Ploiești. Asociațiile studențești partenere: ASFIC (Asociația Studenților Facultății de Instalații Cluj) și Liga Studenților Universității Tehnice din Cluj Napoca.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de