„SUNT CEEA CE FAC”- proiect comun al Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret” și al Școlii Gimnaziale nr. 8 Suceava


Intră acum și în grupul de

     Faptele noastre ne definesc și de cele mai multe ori bunele exemple determină în noi comportamente similare. Din experiența noastră sau a altora învățăm și asimilăm  apoi transformăm în comportamente pe care sperăm să și le însușească și cei mici.Un transfer de experiență , de informație și de comportamente s-a produs astăzi la Colegiul Național de Informatică ,,Spiru Haret” din Suceava, acolo unde s-a desfășurat activitatea ,,Sunt ceea ce fac” din cadrul proiectului educațional ,,ROMÂNIA 100+”, proiect desfășurat în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr.8 Suceava.

      Proiectul a demarat pe 17 martie cu o acțiune de plantare de puieți și a continuat astăzi cu activitate complexă  prin care elevii au identificat o serie de probleme  actuale ale mediului cum ar fi : capacitatea limitată a planetei de a genera resurse fie ele  materii prime industriale  sau de hrană, gestionarea responsabilă a resurselor în vederea menținerii echilibrului naturii,  alimentația sănătoasă care să asigure generații de oameni sănătoși și nu în ultimul rând gestionarea deșeurilor, colectarea selectivă a gunoiului. Toate aceste subiecte au fost însoțite de material vizual și practic, realizate de elevi, mari și mici , care au și experimentat munca în echipă, organizarea unei activități pe o temă dată, colaborarea cu profesori, bibliotecar, întreprinzători locali și si-au dezvoltat abilitatea de a crea   sloganuri ,de a promova  activitățile  în școală și în alte medii.

      Demersurile făcute de inimoșii elevi ai claselor a III-a D coordonați de d-na prof.înv.primar Narcisa  Pelinariu și a X-a G coordonați de prof.Tatiana Matei au fost susținute logistic și material de doamnele director Maria Atănăsoae și Cristina Mlenarz care s-au implicat activ și care au identificat resursele financiare necesare, iar  informațiile pe care le-au prezentat elevii au fost puse la dispoziție de bibliotecarul Roxana Chiriac.

   Diseminarea activității în rândul colegilor se face atât prin afișul și prin pliantul proiectului, realizate de alți elevi talentați ai colegiului de la clasa a X-a A , cât și prin intermediul panoului expozițional organizat în holul de acces al elevilor.

    Întreaga acțiune a beneficiat și de prezența doamnei Lucreția Cudla de la Passa Tempo , care le-a vorbit copiilor și i-a îndemnat să consume produse sănătoase, locale și mai puțin sau chiar deloc pe cele care îi atrag de obicei prin ambalaje , gust , trend, etc.

     Activitatea s-a încheiat cu o salată de fructe pe care au realizat-o elevii și pe care au degustat-o în loc de tradiționalul tort pe care-l consumăm la aniversări.La care aniversări? La aniversarea Zilei Pământului de pe 22 Aprilie.(C.P.)


Intră acum și în grupul de