Managerii spitalelor municipale Rădăuţi şi Fălticeni au contestat calificativul “nesatisfăcător” primit


Intră acum și în grupul de

Direcția de Sănătate Publică Suceava a încheiat evaluarea activităţii managerilor din 6 spitale din judeţul Suceava, doi directori primind calificativul “nesatisfăcător”, din cauza neîndeplinirii unor indicatori, unul “bine”, iar restul “foarte bine”. Șeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a precizat vineri, că potrivit legii, managerilor care au primit calificativul “nesatisfăcător” le încetează contractul de muncă, dar deocamdată se aşteaptă răspunsul Ministerului Sănătăţii la contestaţiile depuse de cei doi, rezultatele urmând să sosească în câteva zile.

Directorul Spitalului Municipal Rădăuţi, Dorin Robu, a fost “cotat” cu “nesatisfăcător” întrucât a fost depăşit costul pe zi de spitalizare, iar managerul a solicitat prea târziu renegocierea indicatorilor. Mai exact, acesta a cerut renegocierea în luna februarie deşi trebuia în decembrie 2008, spune directorul DSP. “Unii depăşesc pentru că li s-a spus iniţial că li se dă nişte bani şi apoi nu s-au dat”, a menționat Alexandru Lăzăreanu. Managerul spitalului rădăuţean a refuzat să comenteze calificativul primit, precizând că “nu dau nici un răspuns până nu primesc un rezultat de la minister”, rezultat care ar trebui să parvină cel mai probabil luni.

Pentru că a returnat ministerului cele 50 de miliarde de lei vechi primite în luna aprilie 2008 pentru continuarea lucrărilor la noul spital şi a solicitat, de asemenea, târziu renegocierea indicatorilor, directorul Spitalului Municipal Fălticeni, Adrian Zigmund, a primit de asemenea “nesatisfăcător”.

Atât directorul DSP Suceava cât şi cel al spitalului fălticenean spun că ministerul trebuia să evalueze şi să avizeze nota justificativă şi indicatorii tehnico-economici, pentru a fi demarată procedura de licitaţie, dar n-a făcut-o, astfel că banii au trebuit returnaţi. “Nu au avizat până în octombrie când nu mai era timp necesar pentru organizarea licitaţie şi au dat banii înapoi, fapt ce a dus depunctare la indicatorii economicii”, a spus şeful DSP Suceava.

La rândul său, Adrian Zigmund a precizat cam acelaşi lucru, menţionând că “nu prea e vina mea, la ceilalţi indicatori am luat «foarte bine», adică 5 puncte”. Directorul Zigmund susține că în contestaţie motivează că a cerut mai târziu renegocierea indicatorilor întrucât a fost plecat din ţară din 15 decembrie până în ianuarie, justificând acest lucru cu paşaportul.

Managerii spitalelor municipale Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Spitalului de Psihiatrie Câmpulung au obţinut calificativul de “foarte bine”, iar cel al Spitalului Orăşenesc Gura Humorului ,”bine”.

Evaluarea activităţii celor 6 manageri de spital a început la jumătatea lunii martie, fiind realizată de o comisie din cadrul DSP, numită prin ordin al ministerului, pe baza unei grile trimise tot de acesta. Grila este unică pe ţară şi tocmai acest lucru a şi fost contestat de unii manageri de spital din alte judeţe, la evaluarea din 2008, ei motivând că grila nu ţine cont de particularităţile fiecărui spital în parte.

Menționăm că nu au fost evaluaţi managerii interimari de la Spitalul Judeţean Suceava, şi de cei de la spitalele orăşeneşti Solca şi Siret, deoarece aceştia nu au încheiate contracte pe baza cărora să se poată face evalaurea sau nu au încă şase luni de activitate (respectiv managerul Spitalului de Psihiatrie Siret).


Intră acum și în grupul de